Aca Lukas će biti naš predstavnik? Srbija potvrdila da ide na Evroviziju 2022. godine!

Pročitajte još

Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Odlučeno je da će se naša zemlja naći na izboru za „Pesmu Evrovizije“ 2022. godine, koja će se održati u maju, u Italiji, potvrdila je Radio-televizija Srbije.

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine, a kandidati se uveliko prijavljuju. Od prijava koje stignu, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije koje će se naći u užem izboru, a potom i samog predstavnika.

– Sve pesme moraju biti dostavljene do prvog decembra ove godine. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju – rekli su iz RTS-a.

Ukoliko pak zbog epidemije i mogućih epidemioloških mera ne bude bilo moguće održavanje festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2022. godine.

Podsetimo, Aca Lukas se nedavno izjasnio da je prilično zainteresovan da našu zemlju sledeće godine predstavlja na Evrosongu, a pesma je skoro pa gotova.

Naime, on je u avgustu ove godine objavio fotografiju na svom Instagram profilu kojom ovo nagoveštava, odnosno ispod koje je napisao:

– Daće Bog, dogodine u Rimu. Za Srbiju!

A kako nije želeo da se dodatno izjašnjava na ovu temu, novinare je uputio na svog menadžera Sašu Mirkovića, koji je nešto opširnije o tome progovorio.

– Nije šala. Pesmu je radio Vladimir Graić i privodimo je kraju. U pitanju je ozbiljna balkanska balada. Uskoro ćemo se prijaviti na konkurs. Bitno je što je Aca zvezdetina i cela dijaspora, počev od Evrope do Australije, glasaće za njega. Biće animirani da glasaju. I to ne samo Srbi u dijaspori već i drugi. Aca nosi tu popularnost i to mi olakšava posao. S Marijom Šerifović to nisam imao. Morao sam da se borim, sav teret je tada pao na mene, morao sam da animiram publiku da glasa. U tome je razlika – objasnio je menadžer tada.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci