Beogradsko dramsko pozorište proslavilo 74. rođendan!

Pročitajte još

Aleksandra Aleksov
Aleksandra Aleksov
Novinar na Toxic TV

Beogradsko dramsko pozorište, u nedelji koja ostaje iza nas, proslavilo je 74. rođendan svečanom dodelom tradicionalnih godišnjih nagrada saradnicima i članovima Kuće.

Glavna nagrada „Tatjana Lukjanova” za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije, dodeljena je glumici Mirjani Кaranović.

Glumica je oduševila publiku u novoj predstavi “Čitač”, po romanu Bernarda Šlinka u režiji Borisa Liješevića i za to dobila ovu nagradu, prema čuvenoj glumici koja je svoj radni vek provela upravo u BDP-u.

– Ovo se za mene pogodilo. Ta uloga u „Čitaču“ i ova nagrada su se spojile. Često glumci dobiju nagrade za neke uloge, koje možda nisu njihove najbolje, ili možda ne dobiju za one koje to jesu. Uvek su to neki subjektivni izbori. Ovoga puta, dobila sam nagradu za ono što mi je priraslo srcu, tako da sam srećna zbog toga – rekla je Mirjana.

Mirjana Karanović
Mirjana Karanović, foto: Instagram

Na svečanosti je predstavljena i proslavljena glumica  sa uspešnom karijerom u Engleskoj i Americi, Branka Katić, koja je sada postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

– Ovo pozorište je bilo prvo u kome sam zaigrala pred beogradskom publikom davne 1991. godine, i evo isto se desilo da u BDP-u zaigram prošle godine na poziv reditelja Jagoša Markovića. Volim atmosferu ovog teatra, kao i energiju koju ovde osećam, i mislim da upravnik sa svojim timom ima fantastičnu viziju i velike planove koje očigledno uspeva da ostvari – bila je iskrena nova članica BDP-a i dodala:

Branka Katić
Branka Katić, foto: Instagram

– Radosna sam što postajem deo jednog veoma talentovanog, raskošnog ansambla, i osećam se kao da sam član jedne srećne porodice. Na tome sam vam beskrajno zahvalna.

Godišnja nagrada za umetnički doprinos pripala je Borisu Liješeviću, reditelju predstave “Čitač”, Bernharda Šlinka. Specijalna godišnja nagrada za umetnički doprinos, pripala je požrtvovanom ansamblu predstave „Ružni, prljavi, zli” Slobodana Obradovića, u režiji Lenke Udovički, a nagrada „Mihajlo Fejzulovski” za poseban doprinos i angažovanje u radu dobili su: Dejan Stojanović, Željko Nikolić, Srđan Obrenović, producent u umetnosti i medijima – izvršni producent i Vladimir Radisavljević, šef scene.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Aleksandra Aleksov
Aleksandra Aleksov
Novinar na Toxic TV

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci