Beogradsko dramsko pozorište proslavilo 75. rođendan!

Pročitajte još

Beogradsko dramsko pozorište danas je obeležilo 75. rođendjan dodelom nagrada i prizninanja ličnostima koje su obeležili proteklu godinu.

Specijalno priznanje za kolektivnu igru pripalo je ansamblu predstave „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana, a najbolji reditelj je Veljko Mićunović sa predstavom „Demokratija“ Josifa Brodskog, koja je koprodukcija s Novosadskim pozorištem. Glumačke nagrade za tri predstave osvojila je Vesna Čipčić, kao i njen mladi kolega Andrija Kuzmanović za rolu Osman-paše u predstavi „Zelena čoja Montenegra“ Mome Kapora, u saradnji sa Zukom Džumhurom, u režiji Nikite Milivojevića.

foto: promo

Nagradu „Tatjana Lukjanova“ iz ruku prethodne dobitnice, Mirjane Karanović, primila je Milena Zupančič. Glumica iz Slovenije smatra se jednom od najznačajnijih dramskih umetnica regiona bivše Jugoslavije i apsolutni je rekorder u broju osvojenih Sterijinih nagrada.

foto: promo

– Za mene je sama nagrada bila što su me pozvali da igram u predstavi „Cement Beograd“. Tatjana Lukjanova je bila velika glumica. Nisam s njom imala prilike da delim scenu, ali smo se divno družile na festivalima – rekla je glumica, i zahvalila mladim kolegama i svom partneru Mikiju Krstoviću koji su joj, kako kaže, prijateljski primili i puno pomogli u snalaženju.

– Pozorište je jedan od najbitnijih elemenata u razvoju jednog glumca i da je trening za glumca. Nikada ne sme da zapostavi pozorište, niti da igra u njemu, niti da gleda predstave – rekao je Andrija Kuzmanović i dodao:

foto: promo

– Došao mi je takav period da više volim da radim filmove, ali naravno da igram u pozorištu divne predstave i volim te svoje uloge, tako da ostajem u pozorištu!

Upravnik pozorišta, Jug Radivojević, najavio je pokretanje sopstvenog televizijskog kanala, sa početkom od večeras u 20h.

foto: promo

– Naša fondacija za mlade talente će poneti ime Marka Živića, a njen novi stipendista biće Vera Arsić iz Rusije. Ona tamo studira glumu. U planu je da i bioskop „Avala“ postane naša četvrta scena, a i da ceo kraj dobije podzemnu garažu. Na televiziji, koja će moći da se gleda preko aplikacije, emitovaćemo intervju sa Šerbedžijom i predstavu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ u čast Marka Živića – rekao je Jug.

 

 
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci