Potrebni sastojci:
50g tunjevine
20g senfa
Praziluk po želji
Beli luk po želji
Način pripreme
Potrebno je koristiti tunjevinu u sopstvenom soku ili tunjevinu u slanom rastvoru. Tunjevinu prvo ocedite, praziluk i beli luk operite i očistite. Nakon toga, sve sastojke zajedno sa željenim začinima stavite u blender i miksajte. Ukoliko želite ređu masu dodajte još senfa ili vodu.
Ovaj namaz se preporučuje svim osobama bez obzira na telesnu masu kao doručak ili večera.
Tunjevinu uvek koristite u vodi nikad u ulju, oligo masne kiseline zbog kojih je riba toliko zdrava rastvorljive su u uljima, nakon nekog vremena te masne kiseline pređu u ulje, većina ljudi ulje baca (što je i poželjno zbog kalorija i nije vam potrebna ta količina masti u ishrani) sa uljem bacite sve ono najbolje iz ribe. Zbog toga preporučujemo ribu u vodenom rastvoru.