Potrebni sastojci:
200 gr tikvica
100 gr crnig luka
100 gr šargarepe
50 gr belog mesa
Začini po ukusu (biber,
beli luk u prahu, mešavina suvih začina)
Način pripreme
Povrće dobro oprati i očistiti. Crni luk iseckati
na kockice, a šargarepu usitniti što više, najbolje u
seckalici ili je izrendati. Crni luk i šargarepu staviti
u šerpu i dinstati sa malo vode. Tokom dinstanja dodavati
vodu dok luk i šargarepa potpuno ne omekšaju i postanu kašasti.
Beli meso iseckati na kockice i dodati. Sve zajedno dinstati dok
meso ne bude na pola kuvano, a zatim dodati na kockice iseckane tikvice.
Ovo jelo mogu konzumirati sve populacione grupe, a preporučljivo je i za ručak i za večeru.
Jelo može da posluži kao prilog ako u njega ne dodate meso.
Autor: Milijana Šarac spec. struk. nutricionista dijetetičar