Exkluzivno za Toxic: Veliki intervju DJ Krmka: “Enigma sam i tako treba da ostane”

Pročitajte još

Pevač DJ Krmak svojom ekscentričnom pojavom osvojio je estradu. Pre dve decenije, 1999. godine, snimio je prvi album, a pesmom „Celo selo šmrče bijelo“ stekao je ogromnu popularnost na Balkanu.

Gorane, malo ko zna vaše pravo ime, svi vas znaju pod umetničkim imenom DJ Krmak, da li je taj nadimak vaša ideja?

-“Da sve je počelo sa dugometražnim iskustvom i upornošću, autentičnost, vrlina i mana je morala da učestvuje u izgradnji brenda Dj Krmak . Ideje su izvirale i danas dan to traje još uvjek iz bazena, koji bih ja nazvao, izvor nadahnuća.”

Da li je istina da ste završili čak tri fakulteta?

-“Enigma sam i tako treba da ostane.”

2012.godine poslednji put izdajete album “Doživotna robija”, šta se dešavalo u proteklih deset godina kod vas?

-“Jednostavno  je, svakih 5 godina dolazi do smjene generacija , ko prepozna na vreme to traje uz vreme . Informacije su procvjetale generalno u cjelom svjetu i mi moramo da se  prilagodimo ili naša  karijera  koja bi trajala  ili traje  polako zalazi u prošlost. Nekad je bilo 100 izvodjača, 10 televizija i bukvalno 15 radio stanica. Mnogo teže je bilo izgraditi zvučno ime ali mnogo duže je i trajalo to ime. Danas preko noći zasijaš i već u ponoć sledeće utihneš. Smatram da je veoma bitno da je podloga od 10-tak albuma sasvim dovoljna da bi se intenzivno održalo ime uz trenutnu nadogradnju singlića koji bi bili ekranizovani i moderno plasirani za današnje tržište.”

Kako vam se dopada moderna muzika? Da li ste razmišljali o saradnji sa popularnim bosanskim dvojcem Bubom i Jalom?

-“Nikada nisam razmišljao u tom smjeru , moja karijera moja nafaka, moja sudbina, moj dar od Boga. Hvala mu. Ako se desi nešto usputno sve bih to predao u božije ruke. Što se tiče modernjaka odgovorio sam već. Svakih 5 god. dolazi do smjene generacija i željeli mi to ili ne moramo prihvatiti. Ono što bi mome srcu bilo drago to se provlači od samog djetinstva , tako da se nakupilo raznih žanrova i lirike i proze i poezije pa i satire. Gledajući kao umjetnost .”

Trenutno ste u Beču, kada će beogradska publika imati priliku da vas čuje?

-“Da, stacioniran sam trenutno u Austriji, divna zemlja . Što se tiče same srbijanske publike fanova je arsenal ali nije problem u samom meni, menadžmentske agencije bi trebale da odrade svoj dio posla i evo mene i kod vas. Želja je velika i vjerujmo i živimo u nadi da će se i to dogoditi.”

Nova pesma i novi spot, veliki povratak na estradu, kakva su vam očekivanja? 

-“Nova pjesma „Narko Boss“ je izašla prije par dana i evo već se pokazalo da bi mogla izazvati efektivne rezultate za nadolazeću sezonu. Lepršava je vesela, ljetna i posjeduje jako kvalitetnu poruku za današnje vreme koje će nas obilježiti. Uvjek razmišljam o tabu temi i da pjesma ima duha te da djeluje na moju publiku kao rehabilitacija. Osjetim to da mi se vraća kao bumerang i hvala im jer me prate evo dvije decenije. Još dvije su u pripremi i iziskuju jako puno inetezivnog rada da bi bile originalne i autentične, jer to se od mene očekuje. Prema tome, strpimo se, biće iznenadjenja .”-zaključio je pevač.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci