Jana u Tranquilo-u otkrila: “Saša Popović je hteo da se zovem Gara ali sam rekla da ne dolazi u obzir!”

Pročitajte još

Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Jedna od najomiljenijih i najtraženijih pevačica, bez čijih hitova je gotovo nemoguće zamisliti ijedno slavlje, gostovala je u emisiji “Tranquilo” protekle nedelje i tom prilikom, sasvim otvoreno pričala o raznim temama. Najpre je sa voditeljkom, Tijanom Randjelović razgovarala o počecima, podršci roditelja i ljudima koji su joj pomogli da snimi svoje prve pesme. Dok su se na ekranu smenjivale fotografije iz perioda kada je počinjala muzičku karijeru, Jana Todorović nije krila emocije. Najpre je iskomentarisala fotografiju sa legendarnim harmonikašem Mirkom Kodićem:

  • Nisam imala više od 16 godina, prava tinejdžerka sa sela, ali sam ponosna na ovu sliku, ona je nastala na Kalemegdanu, bila sam gošća Mirku koji je pravio koncert – splet svojih narodnih kola, i ja sam otpevala delić moje pesme, to je kasnije snimljeno, i baš sam presrećna što ste izvukli ovu sliku. Kada vratim film na sve što se dešavalo, kada sam odlazila sa Kosova i kada sam recimo došla na ovo snimanje, ja sam ponosna na sebe a i dalje kada sam sa nekim našim velikim zvezdama, ja imam tremu, i dalje sam uzbudjena.

Na Tijanino pitanje – kakav je osećaj bio tada, tinejdžerki sa 16 godina, Jana je iskreno odgovorila:

  • Mi smo živeli dole na Kosovu, na selu, ja sam pre ovog dolaska, u Beogradu bila 4-5 puta u životu. Živeli smo skromno, u svojoj okolini, ali smo bili srećni i zadovoljni. Ja nisam znala za bolje. San snova je bilo da vidiš Mirka Kodića, odeš na koncert Lepe Brene, Dragane Mirković…

Jana je ispričala i kada je definitivno shvatila da je muzika njen životni poziv:

  • Kada sam snimila prvi album koji je nažalost nikako prošao, to su bile bačene pare, a moj otac je dosta toga prodao da bih ja dobila taj prvi album. Ja sam se tada pomirila sa činjenivom da sam tu gde jesam i da ću ostati dole na Kosovu. Doživela sam razočarenje a onda kada sam Ivana upoznala, onda smo krenuli sve to malo ozbiljnije da radimo. Ivan je meni bio velika podrška, naravno uz moje roditelje koji su verovali u moj kvalitet. Imali su veću tremu nego ja uvek. Bili su preponosni kada im je Saša Popović rekao – “Znate li kakvu ste ćerku rodili?” Tata je rekao da ako treba, sve će prodati što ima, jer veruje u moj talenat, tako da je prvo prodao traktor, pa se zadužio… Ali sve je to bilo slatko, morala sam sve to da prodjem, izgleda da je tako bilo sudjeno i zaista sam ponosna na to vreme.

S obzirom na to da je prvi album objavila pod punim imenom i prezimenom – Dragana Todorović, pevačiva je otkrila i ko joj je dao nadimak “Jana”:

Kada sam snimala taj album, došli smo kod Gorana Ratkovića Raleta u studio, i on je predložio da promenim ime, da me ne bi mešali sa ostalim Draganama. Sale Popović je hteo da se ja zovem “Gara” ali sam se ja bunila, i onda je Pera Stokanović rekao- “Ne, neka se zove Jana!” i ostade Jana, a sada me i ukućani tako zovu. – otkrila je pevačica.

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

 
 
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Povezani članci

spot_img

Najnoviji članci