[acf field="pre_title"]
VELIKI USPEH

„Južni vetar“ najgledaniji srpski film u poslednjih deset godina

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Maraš, Baća, Stupar, Jani…Kada se pomenu imena ovih likova svi dobro znaju da se radi o „Južnom vetru“. Miloša Bikovića, Miodragra Radonjića, Srđana Todorovića, Miloša Timotijevića, Jovanu Stojiljković, Tamaru Krcunović i mnoge naše druge glumce prvo smo gledali u filmu „Južnu vetar“, posle u seriji, a sada publika broji dane do prikazivanja drugog dela ovog popularnog ostvarenja Miloša Avramovića.

E, pa zbog velike gledanosti ne čudi što je ovo filmsko ostvarenje dobilo jednu veliku nagradu. Naime, Filmski centar Srbije objavio je listu gledanosti domaćih filmova u bioskopima u periodu od 2010. do 2019. godine, prema kojoj je film Miloša Avramovića ubedljivo najgledaniji.

Na listi u kojoj ubedljivu pobedu nosi ekipa „Južnog vetra“ nalazi se čak 123 filma koja su prikazivana u našim bioskopima tokom poslednjih deset godina. Na prvom mestu sa rekordnih 618.415 gledalaca je akcioni triler Miloša Avramovića. Reditelj, kao i glumci ovim podatkom su oduševljeni.

-Drago mi je što i zvanični podaci potvrđuju da je naš film doneo jedan potpuno novi talas u srpsku kinematografiju, a meni lično je posebno drago da je ekipa „Južnog vetra“ bila ta koja je vratila publiku u bioskope i otvorila vrata ozbiljnim žanrovima kao što su triler i krimić – rekao je Avramović.

Osim već dobro poznatih glumaca, u filmu, ali i u seriji imali smo prilike i da vidimo Vanesu Šokčić koja je otpeva svoju pesmu „Četiri strane sveta“, Gazda Paju i njegovu numeru „Dizel“, Gabrijelu Pejčev sa pesmom „Luda po tebe“.

Inače, drugi deo filma uveliko se snima, a publika će imati prilike da ga gleda početkom 2021.godine.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Povezani članci

 

Najnoviji članci