“Kad se Mocart probudi posle rejv žurke”: Tasovac u emisiji Studio

Pročitajte još

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

-Pre dve godine sam povredio kičmu i ostao sam praktično potpuno nepokretan. Dok sam
ležao, otkrivajući novu definiciju bola, pomislio sam: Pa kad mogu ponovo da naučim da hodam, mogu ponovo i da se vratim klaviru – počinje svoju priču Ivan Tasovac, pijanista i direktor Beogradske filharmonije, koji najavljuje novu, uzbudljivu etapu u svojoj bogatoj karijeri.

Naime, Tasovac uzima neka od najlepših i najpopularnijih dela klasične muzike i, ne menjajući ni jednu jedinu notu, oblači ih u novo odelo i povezuje ih sa potpuno neočekivanim melodijama.

-Paralelno sa ovim, ja sviram i najklasičniji repertoar. Ovo što radim je autentično delo za sebe. To je otprilike kako bi izgledalo kad bi se Mocart probudio posle rejv žurke  – opisuje svoj repertoar Tasovac.

Ove zanimljive interpretacije poznatih klavirskih kompozicija, predstaviće u emisiji Studio, ove subote od 21 sat na RTS1. Svojim nastupom u ovom muzičkom šou programu, Tasovac ujedno najavljuje i početak saradnje sa Skymusic Entertainment produkcijom, u čijim su studijima numere nastale, a evo kako je taj proces izgledao “iza scene”:

Gledaoci Studija čuće obradu Mocartovog Turskog marša, koji je Tasovac objedinio sa “Bella Ciao” – himnom slobode duha. Druga kompozicija koju će izvesti u emisiji je jedno od omiljenih dela ljubitelja klasike širom sveta, Gnossienne No.1 Erika Satija, u kojem nije promenjena nijedna nota, ali mu je dodata autentična ambijentalna i atmosfera.

Druga gošća Studija ove subote je ikona pop i pop-folk muzike, Lepa Brena, koja je u emisiju došla u velikom stilu – helikopterom, ponavljajući čuveno doletanje na stadion Levski u Sofiji pre 30 godina. Ne propustite Studio u subotu u 21 sat na RT1, jer ova epizoda će vas u svakom smislu ostaviti bez daha!

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

 
 
Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Povezani članci

spot_img

Najnoviji članci