Marko Bulat otvoreno o ‘90tim godinama i počecima na Lukasu: “Muzika me je sklonila sa ulice!”

Pročitajte još

Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Gostujući u emisiji “Tranquilo” koja je u nedelju uveče prikazana na kanalu Toxic Folk, Marko Bulat je sa voditeljkom, Tijanom Randjelović otvoreno pričao o počecima, kada roditelji nisu verovali da će ga muzika dugo zanimati a ona ga je zapravo sklonila sa ulice i postala njegova velika ljubav. Na Tijanino pitanje kakva sećanja ga vežu na period devedesetih, i same pevačke početke, Bulat je otvoreno ispričao da su to bile njegove najbolje godine.

Marko Bulat otvoreno o ‘90tim godinama i počecima na Lukasu: “Muzika me je sklonila sa ulice!”
“Tranquilo” , foto: Toxic

– To je bio moj najlepši period u životu. Yamahu DX7 čuvam, taj retro zvuk. Imam čak i klavijature što je Aleksandar Vuksanović iliti Aca Lukas te ‘92.svirao na njoj. Ona je služila samo za ritam. Taj zvuk mi vraća mladost, uspomene i repertoar tih nekih pesama, koje kad čujem ili odsviram, bude mi mnogo dobro. – ispričao je pevač a potom je usledilo pitanje šta je iz tog perioda njemu bilo najzanimljivije:

– Pa ne znam, valjda si mlad, nikog se ne bojiš i ničega, pogotovo tada. Turbulentna vremena, inflacija, raspad sistema, raspad države, raspad vrednosti, pogrešni uzori, kriminal u ekspanziji, pištolji, pejdžeri, zlato i nemačke marke. – bez dlake na jeziku, Marko je ispričao a potom se nadovezao na Tijanino pitanje o tome kako je bilo njemu kao pevaču u tim momentima, da nastupa i radi na tim mestima:

– Bilo mi je odlično. Ja sam radio samo na Lukasu. Počeo sam tamo i radio sam do ‘98. bez prestanka. Izdao sam prvi pa drugi album, a i dalje sam radio na Lukasu. Ništa me drugo nije zanimalo, zato što sam bio zadovoljan i srećan. Strah nisam imao, jer ako se ti ispravno postavljaš prema ljudima, ako ne kradeš strofu, ako ne gledaš tudju devojku, ti ne možeš da imaš problem. Ako ne umeš da se ponašaš – onda imaš problem. A pitaš se što te je neko prebio?! Ja sam imao to neko razumevanje sa svima, jer sam bio mlad, oni su bili moji vršnjaci, znali smo se iz grada, ja sam dolazio kao gost na Lukas dve godine, od ‘91. do te ‘93. Kada sam odslužio vojsku, došao sam na Lukas, vidim nema Ace, radio momak jedan koji mi se nije dopao kako radi i onda sam gazdi, Draganu Lukiću rekao – “Gde nadje ovog, ja bolje pevam od njega!” Onda sam uzeo mikrofon, otpevao  pesmu, i tako je sve počelo. On mi je dao šansu a ta šansa me je sklonila sa ulice! – ispričao je Bulat iskreno, evocirajući uspomene i ne skrivajući emocije.

Detaljnije, pogledajte na video snimku iz emisije:

Šta je Marko Bulat još otkrio tokom ovog gostovanja i kakav je mini koncert priredio u tandemu sa Pedjom Jovanovićem, pogledajte i večeras, u repriznom terminu emisije “Tranquilo” od 18 časova, na kanalu Toxic Folk!
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Povezani članci

spot_img

Najnoviji članci