Otišao je deo detinjstva sa njim: Umro Minja Subota!

Pročitajte još

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Srpski voditelj i muzičar Minja Subota umro je u 82. godini nakon borbe sa teškom bolešću.

Brojne poznate ličnosti oprostile su se od njega putem društvenih mreža. Prva koja je to uradila jeste pevačica Leontina Vukomanović koja je objavila niz fotografija sa Minjom i rastužila mnoge.

-Idol iz detinjstva, živa legenda, Minja Subota… Čovek izuzetne harizme i energije… Fascinirana – napisala je tada u opisu fotografije pevačica.

Njena koleginica Ivana Peters takođe se oprostila od voditelja emotivnom porukom na Instagramu.

-Ukras našeg detinjstva… Gospodin Minja Subota – napisala je Ivana kratko.

Vest da je preminio objavio je i Goran Vesić.

-Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan“, emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji – napisao je on.

Bio je autor čuvenog dečjeg serijala Muzički tobogan, koji je počeo da se emituje 1980. godine i uz koje su odrasle mnoge generacije

Koristeći iskustva iz revijalnih televizijskih programa i iskustva kao kompozitor u radu sa decom, pokušao je da stvori ne samo muzičko takmičarski program, već da objedini svet muzike, igre i poezije i pokloni najmlađima popularan zabavno-edukativni program.

U kompozitoru, dirigentu i muzičkom uredniku Jovanu Joci Adamovu, pronašao je izuzetnog saradnika, sjajnog umetnika sa kojim je realizovao i pokrenuo stotine programa za najmlađe.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci