[acf field="pre_title"]

Otišla je još jedna glumačka legenda: Umro Tihomir Arsić

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Glumac Tihomir Arsić umro je u 63. godini posle duge i teške bolesti. Glumac je dve godine bolovao od raka pankreasa, a ovu bitku nije uspeo da dobije. On je bio filmski, televizijski i pozorišni glumac i producent, a iza Arsića su ostale brojne pozorišne i filmske uloge.

Od 1984. godine bio je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, gde je igrao predstave „Rat i mir“, „Romeo i Julija“, „Crveni šal“, „Koštana“ i druge. Dobitnik je dve velike nagrade, „Zlatni vitez“ i nagrada „Raša Plaović“. Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma „Dečko koji obećava“ do 1989. i „Boja na Kosovu“, Arsić je glumio u 22 filma i jednoj seriji.

Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije „Ubice mog oca“. Tokom 2018. glumio je u seriji „Šifra Despot“, te filmovima „Zaspanka za vojnike“ i „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“.

Za sobom je ostavio ćerke Milicu, Lenku i Veru, sina Arsenija i unuku Nou. Komemoracija Tihomiru Arsiću biće održana kada se za to steknu epidemiološki uslovi.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Katarina Lazarević
Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Povezani članci

 

Najnoviji članci