Poznato je da je Ena Popov ljubitelj gastronomije ona redovno iznenadi nekim novim specijalitetom na svom nalogu. Lepa voditeljka rado sprema obroke za svoje najmilije, a njenim specijalitetima se njene ćerke posebno raduju. Tako je bilo i ovaj put kada je upravo domaćicama dala ideju i instrukcije za jedan savešeni losos a ona ga sprema upravo ovako:
„Iiii ide receptić za lososa iz rerne. Filet lososa premažete senfom (ne brinite, neće poprimiti ukus senfa već će mu samo dati finu aromu u kombinaciji sa ostalim zacinima), a ostali začini su, so, beli luk u prahu i chili flakes ili ljuta mlevena paprika (ljute paprike dodate u odnosu na to da li želite da bude, blago, umereno ili izuzetno pikantno, to sve malo „umasirate“ u filet lososa, i od gore poređate limun i/ili limetu isečenu na kolutove. Vartrostalnu posudu obložite papirom za pečenje, i tako pripremljen losos stavite u tu posudu i u rernu na 180/200 stepeni (zavisi od jačine Vaše rerne), i jedno 20-ak min zaboravite da se to tamo nešto peče, a to vreme iskoristite da pripremite prilog koji je u ovom slučaju rukola, koju stavite u tanjir/činiju u kojoj ćete servirati jelo, isečete pola avokada i kada je losos gotov dodate ga u taj tanjir. Preko svega toga iscedite malo svežeg limuna, prelijete maslinovim uljem i voilà. Probajte i nema na čemu“, poručila je Ena, a mi smo odmah odlučili da isprobamo!