Paulina Manov se s disleksijom suočila još u osnovnoj školi!

Paulina Manov otvoreno o problemu kog se mnogi stide!

Paulina Manov:" Svaki put kada me neko prozove da pročitam nešto, ja se preznojavam i veoma mi je velika frka, da tako kažem. Veoma velika neprijatnost i teško mi je jako kad moram javno da čitam nepoznat tekst. Kad u tekstu naiđe duža reč – pročitam prvi slog i ne vidim ništa dalje", ispričala je glumica koja uspeva da prebrodi poteškoće."

Pročitajte još

Popularna glumica Paulina Manov ima disleksiju s kojom se susrela još u osnovnoj školi. Iako dugo nije bila svesna koji problem je muči, dok je slušala jednu emisiju o poteškoćama u čitanju, shvatila je da i ona ima disleksiju.

„Nemam dijagnostikovano, zato što u moje vreme, kad sam ja išla u osnovnu školu, osamdesetih godina, nije se znalo da uopšte to postoji i da može da se dijagnostikuje poteškoća u čitanju. Jednostavno se to smatralo – ne znaš da čitaš i to je to. Vežbaj više, radi više, i to je to“, ispričala je tokom gostovanja na „RTS-u“ glumica kojoj je ovaj poremećaj stvorio mnogo neprijatnosti tokom posla.

„Svaki put kada me neko prozove da pročitam nešto, ja se preznojavam i veoma mi je velika frka, da tako kažem. Veoma velika neprijatnost i teško mi je jako kad moram javno da čitam nepoznat tekst. Kad u tekstu naiđe duža reč – pročitam prvi slog i ne vidim ništa dalje“, ispričala je glumica koja uspeva da prebrodi poteškoće.

„I kada imamo čitajuće probe, to je uvek velika naprijatnost jer se preznojavam i ja vidim u očima mojih kolega i reditelja, čitam im u očima da misle – kako smo se zeznuli, ko je ovu ženu pozvao. Pa ona ne ume ni da čita, a kamoli da nešto sad odglumi. I to je veoma neprijatno u početku, i onda ja to vežbam, vežbam, vežbam, da njima pokažem kako ja u stvari znam da čitam. I onda ja navežbavam čitanje. Ja glumim da čitam – ja u stvari naučim napamet i onda kao: – Haaa, kako ja lepo čitam“, ispričala je Paulina.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci