Pomozimo Vuku Arapoviću: Za dečakovo lakše sutra i njegov čaroban osmeh!

Pročitajte još

Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Jedan mali div koji je požurio da upozna svet, zajedno sa svojim roditeljima, bori se skoro dve i po godine za svoje lepše detinjstvo. Vuk Arapović je rođen 26.06.2019. godine u Beogradu iz uredne i redovno kontrolisane trudnoće ali u 28. nedelji, što znači da je prevremeno rođeno dete.

Usled prevremenog porođaja doživeo je asfikciju (nedostatak kiseonika) zbog čega je reanimiran i stavljen na respirator, zatim prebačen na Institut za neonatologiju Kliničkog centra Srbije.

Dvadesetog dana života Vuku se stanje naglo pogoršalo. Iznova je reanimiran i vraćen na respirator. Lekarskim analizama je utvrđen citomegalo virus detektovan u urinu. Uspostavljena mu je i dijagnoza – cerebralna paraliza.

Vuk se leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Pomaka na bolje ima, ali nedovoljno. Da bi Vuk napredovao potrebno je mnogo rada.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, rehabilitacije u banjskim uslovima, fizikalne tretmane, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, defektološke i logopedske tremane, laboratorijske analize, tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Vuk, foto: printskrin

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Vuk što pre nastavio sa lečenjem. U jednom smo uvek bili složni – deca ne treba da pate, njihovo detinjstvo mora da bude bezbrižno i radosno, to je najmanje što im dugujemo. Za Vukovo lakše sutra! Budimo humani!

Pomozimo Vuku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1154 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1154 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248328-41

Uplatom na devizni račun: 160600000124853890
IBAN: RS35160600000124853890
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Katarina Lazarević
Urednik toxictv.rs portala

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci