[acf field="pre_title"]
Ko je bio deda Jelene Karleuše?

Preživeo logor i Goli otok, preminuo 3 godine pre njenog rođenja!

Pevačica je objavila veoma staru fotografiju na svom Instagramu i mnoge iznenadila onim što je napisala!
[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Pop zvezda Jelena Karleuša objavila je na svom Instagramu fotografiju svog pokojnog dede Pavla Karleuše, a mnoge je iznenadila onim što je napisala uz sliku.

Naime, ona je tom prilikom otkrila da je bio čak 5 godina na Golom otoku koji je bio najveći politički logor u kojem su bili zatvoreni takozvani „informbirovci“ – ljudi optuženi da su pristalice Staljina u vreme njegovog sukoba s Titom, a iz njega nije bilo mogućnosti da se pobegne.

– Moj deda, Pavle Karleuša, 1938. godine kao kapetan vojske Kraljevine Jugoslavije. Proveo je tri godine u Nemačkom logoru iz kog je izašao živ sa samo 38 kilograma – napisala je JK, a zatim dodala:

– Malo posle završetka rata, komunistički režim ga je poslao ga je na Goli otok gde je proveo 5 godina, nakon čega su ga pomilovali i on se vratio u Beograd. U svom svedočenju o mučenju koje je doživeo, za nemački koncentracioni logor, rekao je da je on u odnosu na Goli otok bio vazdušna banja. Umro je 1975. godine u 62. godini, tri godine pre nego što sam se ja rodila. Bio je poznat i po tome što je bio vrhunski šahista i igrao simultanke sa najvećim šahovskim velemajstorima tog vremena – piše u objavi.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci