[acf field="pre_title"]
Snima se film "Hari Poter i ukleto dete?"

Reditelj prva dva filma otkrio svoju veliku želju!

"Filmska verzija 'Ukletog deteta' bila bi kinematografski blagoslov"
[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Milioni fanova franšize širom sveta s oduševljenjem su dočekali i odgledali specijal „Povratak u Hogvorts“, koji je emitovan 1. janura. Tačno 20 godina od objave prvog filma glavni glumci okupili su se na setu „najbolje škole za veštice i čarobnjake na svetu“, Gringotsa, Dijagon aleje, kuće Vizlijevih i podelili skrivene detalje sa snimanja popularnih filmova.

Kris Kolumbus, koji je režirao prva dva filma i u čarobni svet uveo one koji pre filmova nisu pročitali knjigu, izneo je u razgovoru sa glavnim glumcem Danijelom Redklifom čitav niz zanimljivih detalja. Rekao je kako su mesecima tragali za dečakom koji će igrati Harija, ali nisu imali sreće, sve dok on jedne večeri nije ugledao Danijela u BBC filmu „Oliver Tvist“, te kako su jedva ubedili njegove roditelje da pristanu na ovako veliki projekat.

– „Kamen mudrosti“ snimali smo 160 dana, što je nelogično dugo. A čim smo snimili taj film, počeli smo „Dvoranu tajni“, dakle još 160 dana. Skoro 320 dana proveo sam na setu.

– Nakon „Dvorane tajni“ jedva sam mogao da govorim, osećao sam se emotivno i fizički iscrpljenim. Nisam viđao svoju decu, koja su u to vreme bila mala. Propuštao sam toliko stvari i konačno rekao sebi da ne mogu da ovako provedem narednih šest, sedam, osam godina. Moja deca će odrasti, a ja neću uspeti da ih upoznam – kazao je on u intervjuu za THR povodom ovog specijala.

Kris, ipak, nije do kraja napustio franšizu, jer je u „Zatvoreniku iz Askabana“ radio kao izvršni producent, ali sada je otkro kako bi vrlo voleo da se vrati u ovaj svet i snimi „Hari Poter i ukleto dete“ film, i to sa Danijelom, Rupertom Grintom i Emom Votson u njihovim prvobitnim ulogama.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci