Potrebni sastojci:
200g bundeve
20g badema
5g meda
Cimet po ukusu
Limunov sok
Način pripreme
Za salatu od sirove bundeve potrebno je prvo potopiti bademe, najmanje 20 minuta, u hladnu vodu. Za to vreme bundevu očistiti, skunuti ljusku i očistiti od semenki. Bundevu možete rendati ili seckati na kockice.
Nakon toga, bundevu stavite u posudu za serviranje dodajte bademe cele, seckane ili mlevene, dodajte med i izmešajte. Na kraju dodajte limunov sok i pospite cimetom.
Ova salata preporučuje svim zdravim osobama koje nemaju problema sa održavanjem telesne mase, a ako iz recepta izbacite med u ovom obroku slobodno mogu uživati i osobe koje su na dijeti.
Bundeva sadrži čak 90 odsto vode, lako je svarljiva, a pored toga sadrži i vlakna. Odlična je za sve one koji imaju probleme sa probavom jer podstiče rad creva .
Bundeva se može konzumirati sirova, kuvana, pečena ili pržena. Pored mesnatog dela, koriste se i njene semenke kojih ima mnogo s obzirom na ukupnu masu ploda.