Salata od bundeve sa bademima i medom

Pročitajte još

Milijana Šarac
Milijana Šarachttp://www.stepup-nutrition.com/
Spec. struk. nutricionista dijetetičar

Potrebni sastojci:

200g bundeve
20g badema
5g meda
Cimet po ukusu
Limunov sok

Način pripreme

Za salatu od sirove bundeve potrebno je prvo potopiti bademe, najmanje 20 minuta, u hladnu vodu. Za to vreme bundevu očistiti, skunuti ljusku i očistiti od semenki. Bundevu možete rendati ili seckati na kockice.

Nakon toga, bundevu stavite u posudu za serviranje dodajte bademe cele, seckane ili mlevene, dodajte med i izmešajte. Na kraju dodajte limunov sok i pospite cimetom.

Ova salata preporučuje svim zdravim osobama koje nemaju problema sa održavanjem telesne mase, a ako iz recepta izbacite med u ovom obroku slobodno mogu uživati i osobe koje su na dijeti.

Bundeva sadrži čak 90 odsto vode, lako je svarljiva, a pored toga sadrži i vlakna. Odlična je za sve one koji imaju probleme sa probavom jer podstiče rad creva .

Bundeva se može konzumirati sirova, kuvana, pečena ili pržena. Pored mesnatog dela, koriste se i njene semenke kojih ima mnogo s obzirom na ukupnu masu ploda.




Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Milijana Šarac
Milijana Šarachttp://www.stepup-nutrition.com/
Spec. struk. nutricionista dijetetičar

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci