[acf field="pre_title"]

MISLITE O SEBI! Slatke male stvari u kojima ste zaboravili da uživate

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Sreća je u malim stvarima, sećate se? Da li ste već toliko počeli da uzimate zdravo za gotovo sve te male stvari, da li ste se utopili u rutinu svakodnevice i zaboravili kako da sebi ulepšate svaki dan, kako da se radujete i uživate baš svakog dana? Ovo je mali podsetnik za svakodnevnu upotrebu, na kome se nalaze stvari koje propuštate da primetite, a zbog kojih ćete se sigurno osmehnuti, obradovati se i zablistati radošću, tako da će vam neko sigurno reći kako super izgledate.

Vaše omiljene farmerke. One koje su merilo vaše dobre forme, koje vam super stoje i srećni ste zbog činjenice da možete da ih zakopčate bez uvlačenja stomaka.

Kad se setite nekih događaja iz prošlosti i umesto pomisli “kako sam bila glupa” ili stida, preplavi vas osećanje razumevanja – stvari su se odigrale na najbolji način i dovele do ishoda (ličnog rasta i dubljeg razumevanja), koji vam nisu bili na vidiku tada, kada su se te stvari događale.

Kad vam neko spremi hranu. Omiljeni sendvič, ili kolač, ili prosto dođe i donese picu. Ili vas pozove na večeru. Divno je što ćete jesti nešto ukusno! Divna je pažnja osobe koja zna šta volite! I divno je (i nikako najmanje divno) što neće biti prljavih sudova koje morate da operete.

Trenuci potpunog mira, stabilnosti, sabranosti, jasnoće. Kada ih imate, osećate se kao da plutate u mehuru prisutnosti usred kosmičke ravnoteže, usklađeni sa sobom i svetom. Možda su to kratki trenuci i ne dešavaju se često, ali bolje ćete ih upamtiti i prizvati kada vam budu potrebni, ako ih ispunite zahvalnošću.

Tuširanje. Vruć tuš kada ste prozebli i umorni, mlak ili prohladan, kada ste preznojeni i vrućina vam je. Posle tuširanja osećate se kao preporođeni, a to je odličan osećaj. Zadržite ga u svesti malo duže nego što vam treba da se obrišete i obučete, to je momenat čiste radosti!

Mladunčad. Bebe. Mačići i psići u kombinaciji međusobno, u kombinaciji sa bebama – u svim kombinacijama, na video klipovima. Toga ima beskrajno mnogo na internetu i ima moć da vas rastopi i nasmeje, svaki put kad gledate. Zamenite vesti i sve ostale sadržaje koji vas zabrinjavaju video-klipovima sa životinjama.

Čekanje nekoga koga volite na železničkoj stanici. Slušanje najave voza koji ulazi na peron, gledanje putnika kako se pomiču i jasno razdvajaju na one koji čekaju nekog i na one koji čekaju voz. Ogromna mašina koja uklizava u stanicu i lagano se zaustavlja. Miris, onaj specifičan, jedinstven miris pruge. A onda se onaj koga čekate pojavljuje i kreće ka stanici, a vi, raširenih ruku krećete ka njemu. Neprocenjivo!

Kada vam roditelji kažu kako su ponosni na vas i kako im je drago što ste baš vi njihovo dete i kako je zanimljivo i inspirativno družiti se sa vama. Ako se pritom zajedno rasplačete – i to je deo sreće – snažna osećanja, vezanosti i pripadnosti obično izazivaju suze radosnice.

Foto: Envato

Osećate se atraktivno. Niste obukli ništa posebno, niste se nešto doterali, ali odmorni ste, krećete se gipko, osećate se energično i raspoloženo i u ogledalu vidite privlačno lice, koje vam se sviđa. Uhvatite taj trenutak ljubavi prema sebi, setite ga se kad se uopšte ne osećate i ne izgledate dobro i pokažite empatiju i razumevanje – sami sebi.

Najudobnija i najdronjavija pidžama ili trenerka, dok sedite sklupčani na svojoj omiljenoj fotelji ili kauču i gledate svoj omiljeni film ili seriju. Ako ste još spremili i kokice, ili kutiju sladoleda, ili voćnu salatu – pa to je pravi raskošan provod u kućnoj varijanti, samo za vas. Pravi čin samoljubavi!

Kad čujete omiljenu pesmu, koju sto godina niste čuli – u samoposluzi. I onda pevušite i mrdate ramenima i glavom, krijući se između rafova, a ponekad i glasno zapevate i napravite okret. I kad vas neko vidi dok to radite i vi se osećate kao uhvaćeni u nečemu sablažnjivom, a onda vidite da vas taj neko gleda sa osmehom i sjajem u očima, a možda vam i kaže: Bravo, samo opušteno. To je nešto što vam je oboma ulepšalo dan.

Kad počnete da čitate novu knjigu i pomalo strepite, jer ne znate da li će vam se dopasti, a mrzite da ostavljate knjige nedočitane i onda vas knjiga uvuče, oduševi, raspameti i ne možete da prestanete da čitate.

Kad se setite da ste još mladi (koliko god godina imali) i kad pogledate dokle ste stigli, za kratko vreme. Jer vreme je kratko, takav mu je efekat kada se gleda unazad. Nikada ne znate gde je prošlo deset i dvadeset godina, jer su proletele, ali eto vas tu gde ste i ko zna gde ćete još uspeti da stignete.

wannabagazine.com
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci