[acf field="pre_title"]

Svi se opraštaju od legendarnog Đorđa Balaševića: „Život? To ti je ono na grobu, pa kad piše godina rođenja i godina smrti. E ona crta između, to je život…“

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Aleksandra Aleksov
Aleksandra Aleksov
Novinar na Toxic TV

„Ringišpil“, „D-moll“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Ne lomite mi bagrenje“, samo su neki od naslova hitova koje je za sobom ostavio veliki Đorđe Balašević.  Pevač, pesnik, pisac, glumac i reditelj, preminuo je u 67. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Javnost, kao i brojne poznate ličnosti, ostali su zatečeni i neutešni, saznavši vest o smrti jednog od naših najvećih umetnika.

Poštovaoci lika i dela, ostavljaju cveće i pale sveće u njegovu čast, ispred porodične kuće Balaševića u Novom Sadu.

Takođe, potresnim objava na društvenim mrežama svi se opraštaju od velikog Đorđa, a u nastavku vam prenosimo neke od njih.

Pevač Dino Merlin na svom Instagram profilu objavio je emotivan video dok peva pesmu „Ne volim januar“, a umesto „januar“, Merlin je otpevao: „Ne volim februar“.

Merlin nije mogao da savlada emocije, pa se uz jecaje i suze oprostio od Balaševića.

– Zbogom, Veliki Đole… – napisao je Merlin.

Folk zvezda, Svetlana Ceca Ražnatović objavila je fotografiju i njegov citat o životu.

– Panonski mornaru, plovi po mirnim morima carstva nebeskog… Počivaj u miru veliki pesniče… – napisala je Ceca.

Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović, foto: Instagram

Zdravko Čolić, potresnim rečima se oporostio od prijatelja, a istakao je i da je Đorđev odlazak nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona.

– Zatečen sam vešću o smrti Đorđa Balaševića. Za tako velikog čoveka i umetnika mislite da vas nikada neće napustiti. Otišao je veliki pesnik i moj veliki prijatelj i zato će svima nama ostati ogromna praznina. Ovo je bolan udarac – napisao je Zdravko na Instagramu.

– Nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona, kao i svih poštovalaca njegove muzike u svetu. Otišao je jedan od najboljih. Hvala ti Đole za sve – dodao je Čola.

– Ako sam nečije tekstove pesma do poslednjeg slova znala, onda su to bili tvoji. Veliki šmekeru, mnogo je teško, počivaj u miru, dragi Đole – napisala je glumica Lidija Vukićević.

Lidija Vukićević
Lidija Vukićević, foto Instagram

– Veliki, legendarni… Takvi kao ti ne umiru – napisala je pevačica Jelena Karleuša na društvenoj mreži Instagram.

Jelena Karleuša
Jelena Karleuša, foto: Instagram

Glumac Miloš Biković od Balaševića oprostio se njegovom fotografijom sa koncerta uz koju je dodao emotikon slomljenog srca.

Miloš Biković
Miloš Biković, foto: Instagram

– Ode Đole tiho i bez pozdrava… Ne znam da se oprostim od Đorđa Balaševića i ne znam ni šta se kaže kada ode Đorđe Balašević… Đole, kada odeš sa tolikim pesmama iza sebe, otišao si samo onako, zapravo nisi otišao nikada… Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru, dragi Đole – napisao je Vlado Georgiev na Tviteru.

– Moj Novosađanin, moj prijatelj, duh mog grada, pesnik, čovek. Neki bi to prosto tugom nazvali. Jedan D-mol za tebe, Đole moj – napisala je pevačica Dara Bubamara.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Aleksandra Aleksov
Aleksandra Aleksov
Novinar na Toxic TV

Povezani članci

 

Najnoviji članci