[acf field="pre_title"]

KORISNI SAVET! Kako mozak i telo držati uvek “u treningu”?

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Nekad nismo svesni kako male stvari koje zahtevaju nekoliko trenutaka i pažnju mogu da utiču na naše zdravlje. Ponekad je naš životni ritam tako brz da ne stižemo da se zdravo hranimo, da se dovoljno odmorimo i da se redovno bavimo fizičkom aktivnošću, zato se moramo poslužiti nekim trikovima:

Pravite pauze – šta god da radite, učite, sastančite i jurite ka postavljenom roku, važno je da napravite barem kratku pauzu posle svakih 90 minuta i “promenite kanal“. Protegnite se, na kratko promenite okruženje, pojedite ili popijte nešto u trpezariji umesto nad tastaturom jer ćete na taj način održati visok nivo energije, koncentracije i produktivnosti.

Kada ne ide… – ne silite sebe. Očito je vreme za vanrednu pauzu i da mozak malo zabavite. Iskoristite odmor pametno, na primer, “razmrdavajući” vijuge nekom mozgalicom – igrajte memoriju, igre sa rečima, sudoku, kvizove. Druga opcija je i – kratka, ali kvalitetna dremka! Ako ništa drugo – barem odbrojte do sto i nazad, kažu da pomaže.

Deset minuta šetnje i bićete kao novi. Nekad se svi osećamo kao da nemamo snage ni da se pomerimo. Baš tad je važno naterati sebe da se obujete i krenete u kratku, ali brzu šetnju napolju. Svega deset minuta intenzivnog hodanja podiže energiju koja će vam “potrajati“ bar dva naredna sata. Ako još ima i sunca i vazduh je prijatan, već ste učinili mnogo za sebe – sa samo 20 minuta dnevno napolju vaša vitalnost će biti na zavidnom nivou.

foto:pinterest

Jedno po jedno – ne skačite sa obaveze na obavezu, popularni multitasking je, u stvari, trošenje vremena koje umara mozak i teže ga vraća na pravi kolosek. Kada završavate stavku po stavku imaćete i dodatni osećaj ispunjenosti i zadovoljstva obavljenim poslom, što takođe poboljšava dalju koncentraciju. Najbolje da, pritom, kombinujete naizmenično raznovrsne stvari, kako vam sav posao ne bi brzo dosadio.

“Raščistite” svoj mozak – nerešen posao, emotivni i drugi problemi i ostalo što vam skreće misli sa obaveza posmatrajte kao privremene stvari za koje ćete rešenje brzo naći. Ako vam to ne ide, zapišite problem na listu papira, a zatim pokušajte da ga rešite. Ako i ne uspete, mozak ste delimično “očistili”. Takođe, o poslu koji radite mislite samo sa pozitivne strane, ne dozvolite da sami sebe sabotirate.

Žvaćite zdravu žvaku sa kofeinom i kompleksom B vitamina, najnoviji izum danskih naučnika. Zahvaljujući svom sastavu zdrava žvaka MED GUM Energy podstiče centralni nervni sistem i mišiće na brži i kvalitetniji rad. Aktivne supstance se apsorbuju u ustima, tako da zdrava žvaka deluje gotovo trenutno. Zdrave žvake možete kupiti i kod nas, samo u apotekama.

 

wannabemagazine.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci