Vesna Dedić o pisanju scenarija za Evroviziju: „Poznato je da RTS jede svoju decu!“

Pročitajte još

Aleksandra Aleksov
Aleksandra Aleksov
Novinar na Toxic TV

Voditeljka, spisateljica i novinarka Vesna Dedić uvek profesionalno odradi svaki posao koji joj se poveri, te je tako bilo i sada već davne 2008. godine.

Kako se tada u medijima pisalo, takmičenje za pesmu Evrovizije, koje je te godine održano u Beogradu, imalo je najbolju organizaciju, a malo ko zna da je za to odgovorna upravo ona.

Tadašnji direktor RTS-a, Aleksandar Tijanić svojevremeno joj je poverio pisanje kompletnog scenarija, i prema Vesninim rečima, nije se pokajao.

– Ovih dana me posle objave na Instagramu u kojoj sam pomenula da sam pisala scenario za sve tri večeri evrovizijskog takmičenja u Beogradu svi pitaju kako to do sad nisu znali. U vreme kada se sve to dešavalo, press služba RTS-a nije smatrala da je važno da se zna da iza toga stojim ja. Poznato je da RTS jede svoju decu. Nisam se ni bunila, jer sam do danas ostala neko ko će umesto ‘ja’ uvek izgovoriti ime kuće za koju radi. Ja čak nisam imala ni karte za Arenu, pa sam sve tri večeri Evrovizije gledala na televizoru direktan prenos –  objasnila je Dedić na početku za intervjua za „Nova.rs“.

Ovom prilikom je otkrila i ko je dao predlog da njen scenario bude prihvaćen.

– Jovana Joksimović je predložila Tijaniću da pokušaju da ja napišem scenario. Imala sam dva dana i dve noći na raspolaganju, ali kreativni izazov i izuzetan honorar za tada sveže razvedenu majku su bili jači od zdravog razuma, nastavila je Dedićeva.

Kako i sama kaže, nije ustajala od kompjutera, sve dok nije završila, jer je ona pre svega perfekcionista i brine o svakom detalju.

– Spustila sam kompjuter na tepih i 48 sati se nisam pomerila, pisala sam kao u nekom magnovenju .Želela sam da pokažem Evropi duh Beograda i Srbije i naravno, nisam želela da voditelji budu lepo doterani najavljivači već duhoviti naratori i srdačni domaćini milionima gledalaca –  dodala je ona.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Aleksandra Aleksov
Aleksandra Aleksov
Novinar na Toxic TV

Povezani članci

 
spot_img

Najnoviji članci