[acf field="pre_title"]

Izgradnja Nacionalne opere i baleta sledeće godine: Solistkinja Ljubica Vraneš pohvalila ulaganja u kulturu

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Ljubica Vraneš, cenjeni mecosopran i solistkinja Beogradske opere, je izjavila da su fantastične stvari urađene za kulturu, i posebno navela beogradsku scenu i zamenu klupa.

Vranešova je, gostujući u emisiji zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekla da je on vratio dostojanstvo njenim kolegama, i postavila pitanje da li postoji mogućnost da Srbija dobije Nacionalnu operu i balet, na šta je predsednik odgovorio:

„Radimo na tome, i upitao premijerku kada tačno kreću radovi“.

„Za dve godine stiže građevina, to je najveći projekat infrastrukture u kulturu u Evropi. Počinjemo sledeće godine“ dodala je premijerka Brnabić.

Predsednik je podsetio da je urađena obnova Teatra „Bojan Stupica“ i obnova JDP.

„Radimo i Ložionicu, i tu će biti još jedna scena u Beogradu što je sjajno“, dodala je premijerka Brnabić.

Podsetimo, nedavno su završeni radovi na obnovi Narodnog pozorišta, koje sada sija novim, impozantnim sjajem. Sedišta u parteru su zamenjena, a fasada je u potpunosti renovirana, pružajući posetiocima autentično kulturno iskustvo.

Narodni muzej je takođe završen i sada uspešno funkcioniše kao čuvar nacionalnog nasleđa.

Svečano je obeležena stogodišnjica Baleta, koji je proslavio obnovom Labudovog jezera. Mladi umetnici, nedavno primljeni u ansambl drame, doprinose svojom energijom u izvođenjima, dok su još dvoje mladih glumaca obogatili ansambl drame svojim talentom.

Osim toga, veliki broj objekata od nacionalnog i kulturnog značaja dočekao je obnovu i izgradnju. Svi festivali su u punom jeku, dovodeći svetske muzičke zvezde koje doprinose umetničkoj zajednici na globalnom nivou.

euronews.serbia
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci