[acf field="pre_title"]

PRAVILNA NEGA-POLA POSLA! Vodite računa o koži vaših tinejdžera!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

 

Tinejdžeri često imaju problem sa aknama, mitiserima, suvim pečatima na licu i čitavim hormonskim toboganom, po prvi put tokom puberteta. To može dovesti do toga da se osećaju depresivno i nesigurno, povučeni u sebe i zato treba na vreme pričati sa njima o tome da je sve to normalno i da se može rešiti.

Naša koža doživljava nekoliko promena dok smo tinejdžeri. Naši hormoni su van kontrole i po prvi put počinjemo da primećujemo stvari poput masne kože i akni.

Tinejdžerske godine su kritičan period za negu kože jer tada mnogi tinejdžeri prvi put počinju da razvijaju ozbiljnije probleme sa kožom. Iako su neki tinejdžeri dovoljno srećni da imaju zdravu, blistavu kožu, drugi moraju da se bore sa problemima uključujući pigmentaciju kože, začepljene pore, suvu kožu, prekomernu proizvodnju ulja i dugi niz drugih problema.

Naše lojne žlezde u godinama kada hormoni divljaju luče više sebuma nego inače i tada začepljuju pore što rezultira pojavom akni. Koža tinejdžera takođe ima tendenciju da bude osetljivija od kože odraslih, što ih čini sklonijim iritaciji. Iz tog razloga, ključno je da budete upoznati sa svim savetima za negu kože tinejdžera. Akne i drugi problemi sa kožom mogu se izbeći ili smanjiti uz dobar režim nege kože. Kada ste u tinejdžerskim godinama i vaše telo već počinje da se dramatično menja, trebalo bi da počnete da praktikujete dobru negu kože. Lako je usvojiti program nege kože koji funkcioniše. Potrebni su vam samo odgovarajući proizvodi za vaš tip kože, odgovarajuće metode i želja da se svakodnevno brinete o svojoj koži. Rutina treba biti što jednostavnija i sa što manje proizvoda.

Svi sanjamo da imamo zlatno bronzani preplanuli ten lica. I želimo da ga postignemo što pre. A koje korake treba da ispoštujemo?

Iako ćete možda biti u iskušenju da rezultate dobijete “preko noći”, jedini put ka preplanulom bronzanom tenu jeste da se opustite i da odvojite vreme.

Naime, veća je verovatnoća da će postepeno i prirodno sunčanje učiniti da preplanulost lica traje duže. Pa ipak, ponekad nam je potrebna i dodatna pomoć, a da nije u pitanju samo puko izlaganje suncu.

Hidratacija

Hidrirana koža ne samo da će bolje preplanuti nego će i duže zadržati boju. Vlažite kožu dva puta dnevno kako biste pripremili kožu za sunce i kako biste dobili dugotrajan ten.

Izbegavajte sušenje kože

Suva koža može dovesti do ljuštenja i neujednačenog preplanulog tena. Držite se podalje od agresivnih proizvoda (uključujući neke sapune) kako biste zaštitili suvu kožu!

Piling za preplanuli ten lica

Ako želite da preplanulost traje, potrebno je raditi redovan piling. Na taj način uklanjate spoljašnji sloj mrtvih ćelija kože i otkrivate bronzani ten lica.

Foto : Envato

Marmelada za preplanulo lice

U moru preparata za postizanje prelepog preplanulog tena sada je na raspolaganju revolucionarni proizvod- marmeladica za lice. I ne, nije u pitanju marmelada koja se maže na palačinke! Marmelada za tamnjenje je dobila ime zbog svog mirisa i teksture, a njena svrha jeste da nam pomogne da na brz način postignemo bronzani ten.

lepotaizdravlje.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci