[acf field="pre_title"]

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i Frajle objavili spot za zajedničku pesmu “Neka, neka”

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Sa velikim uzbuđenjem predstavljamo vam novi spot za pesmu „Neka Neka“, koji je rezultat saradnje između dve izuzetne muzičke grupe – Frajle i Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Pesma “Neka, neka” bila je deo takmičenja “Pesmu za Evroviziju” 2023, a danas vam predstavljamo i spot. 

Foto:Promo

Frajle, jedan od najpopularnijih ženskih vokalnih sastava na ovim prostorima, poznate po svojoj izuzetnoj interpretaciji pesama sa Balkana, udružile su snage sa Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, internacionalnim sastavom čije je muzičko nasleđe prožeto različitim kulturama. „Neka Neka“ je pesma koja donosi spoj karakterističnog vokalnog izraza Frajli sa virtuoznošću i dinamikom Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Ova numera predstavlja omaž tradicionalnim zvucima Balkana, obogaćenim savremenim pristupom i svežinom.

Foto:Promo

Pesma je snimljena početkom 2022.godine. Autori su Nevena Buča i Nataša Mihajlović, a sve tri Frajle su je otpevale u prepoznatljivom ‘frajlovskom’ stilu. Ivan Kovačević, iz benda BGKO, je radio aranžman. Dok je slušate ističu se i violina i duh Vojvodine, a ono što je dodatno čini jedinstvenom je činjenica da su je svirali muzičari iz cele Evrope – iz Grčke, Francuske, Španije, i Srbije. Ovo je jedna ljubavna priča protkana vatrom i energijom koju oba benda poseduju.

 

Ovaj singl je plod kreativne sinergije između dve grupe koje dele strast prema muzici i istraživanju različitih zvukova. „Neka Neka“ će vas neodoljivo podstaći da plešete, pevate i uživate u autentičnom muzičkom iskustvu. Ivan Kovačević iz benda Barcelona Gipsy Balkan Orchestra nije krio oduševljenje kada je izajvio :jedan od najlepših momenata za nas je uvek bio kada svoja dela možemo da podelimo sa drugim umetnicima. Ta razmena je srž svega onoga što smo bili i što ćemo zauvek ostati.  Frajle su naš alter-ego, slika u ogledalu, glava i pismo.  Ista zvezda vodilja, ista potreba, isti bog kome se molimo…za punu dušu, uz pesmu, bez predaha…”

 

Spot za pesmu „Neka Neka“ je već dostupan na svim digitalnim platformama, a sigurni smo da će vas osvojiti svojom energijom, šarmom i virtuoznošću izvođača.

 

THE FRAJLE feat. Barcelona Gipsy balKan Orchestra / Neka neka (Official video 2024.)
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci