[acf field="pre_title"]

Deveta sezona Barutane donosi koncerte i gostovanja svetskih DJ zvezda!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

U devetoj sezoni kultne Barutane publika će uživati u mnogobrojnim koncertima inastupima svetskih DJ zvezda, a otvaranje sezone zakazano je za sredinu maja.Prve večeri vikenda otvaranja Barutane, u petak 13. maja,na Gather Together žurci nastupiće muzičar i jedan od visoko cenjenih andergraund DJ-evaJimi Julesu ekskluzivnom b2b setu sa Kristijanom Molnarom, jednim od miljenika regionalne publike.Sledeće večeri,u subotu 14.maja,legenda progressive scene,Hernan Cattaneo, argentinskiDJ koji je „naterao“ ceo svet da pleše s njim vraća se u Beograd,na svoj tradicionalni nastup.

Barutana, Promo

Kult ovog muzičara egzistira širom sveta, a njegovi obožavaoci ga zovu El Maestro.Hernan Cattaneo je mnogo više od izvođača, jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski house salokala premestio na internacionalnu scenu i jedan od dobitnika priznanja za istaknutu ličnost ukulturi Buenos Ajresa.Vikend otvaranja će zaokružiti u nedelju 15. maja veliki koncert regionalnih muzičara Letu Štuke i Đorđa Miljenovića.

Legendarni bosanskohercegovački sastav Letu Štuke ovim povodom obeležavaju 20 godina od izlaska svog debi albuma, koji je ove godine i doživeo svoje vinilno izdanje, dokjeĐorđe Miljenovićizdanjima„Amovi“ i „Sam pao sam se ubio“oduševio fanove izacementirao svojstatus jednog od najkvalitetnijih i najzrelijih autora naBalkanu. Te večeri, publika će uživati u hitovima poput: „Šutiš“, „Mjesto za dvoje“,„Minimalizam“, „Umirem ti narukama“, „Nisam dobro“, „Čuvam te“.Narednog petka20. maja,na binu na Kalemegdanu, četiri godine nakon spektakulatnog nastupa koji je ujedno bio i jedan od najboljih u karijeri, vraća se legendarni novosadski punkrock bend Atheist Rapkoji će održatisvojjubilarni hiljaditi koncert,a ujedno tim povodomi obeležiti 33 godine postojanja i rada.Kasnije te večeri u Barutani debituje vodeća zvezda progressive trance scene Neelix, tvorac hitsinglova kao što su „1000 Sterne“, „You“, „Cherokee“ i „Waterfall“.Sa preko 120 nastupa godišnje, Neelix je hedlajner glavnih stejdževa festivala među kojima su: Dreamstate,Tomorrowland, Universo Parallelo, Mayday, Nature One, Electric Daisy Carnival, Boom.Subota 21. majrezervisana je za live nastup jednihod najcenjenijih predstavnika detroitsketechno sceneOctave One.Oni su više od elektronskog benda, njihov live nastup je iskustvokoje pomera granice prostora, zvuka, i mogućnosti muzike u realnom vremenu. U svom livenastupu, ovaj dvojac transformiše sintisajzere i sekvencere u instrumente funka, house-a isimfonijskih bitova.Poznati suponumeri„Black Water“sa Ann Saunderson,kao i singlu„New Life“,aremiksovali su izvođače poput Massive Attack, Rolando, Steve Bug, ArilBrikha, Vince Watson, The Trampps,Rhythm is Rhythm, Inner Cityi mnoge druge.Čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u nedelju 22.majau beogradskoj Barutani, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednjialbum„Live for Live“.Svoj povratak u rodni grad i proslavu20godina na sceniAna Popovićsa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti urodnom gradu, budući da se nedešavaju baš često
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci