[acf field="pre_title"]

Potresan govor Žarka Lauševića na komemoraciji Miri Furlan: „Prva suza ovde, na ovoj sceni, sa njom“

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Na današnjoj komemoraciji glumici Miri Furlan u Jugoslovenskom dramskom pozorištu pušten je i video-snimak govora njenog velikog prijatelja i kolege Žarka Lauševića. U emotivnom i veoma potresnom govoru, prisetio se zajedničkih trenutaka slavne glumice, koja je preminula u januaru ove godine.

– Mi smo glumci, nama je sve to lako. I ljubav i mržnja i bol i strah. Suze su lična stvar. Prva suza ovde, na ovoj sceni, sa njom, Mirom Furlan. Bila je to premijera naših „Iluzija“, naših pozorišnih iluzija. Suze zajedno ovde sa njom na sceni, suze cele sale, našeg voljenog pozorišta čijim imenom nismo prestali da se dičimo ni posle sopstvenih umiranja pod ovim krovom. Nekoliko godina kasnije smo tamo daleko zajedno pustili suzu zbog novog susreta, ali i naših izmenjenih života – rekao je, između ostalog, Laušević, pa nastavio:

Mira Furlan
Mira Furlan, foto: ATA images

– Mira Furlan je bila plave krvi, i na sceni i van scene. I kad bi i briljirala u ulozi neke prostakuše, plemkinja u njoj se pokazivala. Nije je mogla uniziti nijedna životna situacija. Posle tog osmeha i najveći krivokletnici su mogli da osete samo stid – rekao je Žarko i jedva zadržavao suze.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Povezani članci

 

Najnoviji članci