[acf field="pre_title"]

Za njom je uzdisala cela bivša Jugoslavija: Životna priča NAJMISTERIOZNIJE SRPSKE GLUMICE je zanimljiva i UZBUDLJIVA

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Naša poznata glumica Anica Dobra ostavila je upečatljiv trag na srpskoj glumačkoj sceni. Kao veoma mlada devojka glumila je u brojnim filmovima i serijama ruku pod ruku sa današnjim velikanima srpskog glumišta.

Anica je rođena u Beogradu, ali ju je život odveo put Nemačke. Davne 1977. godine se preselila u Frankfurt, gde je studirala i živela do 1981. godine.

Uprkos činjenici da joj se život u dijaspori dopao, Anica je u trenutku kada je poželela da se ponovo bavi glumom spakovala kofere i vratila se u Srbiju. I neki kažu da joj je to dalo novu snagu, udahnulo život i što je najvažnije vratilo je na male ekrane.

Anica je diplomirala 1987. godine na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Nakon diplomiranja postala je stalni član Ateljea 212. Izgradila je zavidnu glumačku karijeru i glumila u brojnim nemačkim i srpskim filmovima i serijama, uključujući ‘Ubice mog oca’ i ‘Balkan ekspres 2’. Jedna od njenih najnovijih uloga je u hrvatskoj humorističnoj seriji ‘Crno-bijeli svijet’.

Anica se ne pojavljuje često u javnosti, a kada se pojavljuje, to je uglavnom kada ima da nam najavi neku super ulogu koja nas očekuje u narednom periodu.

Anica je godinama u skladnom braku sa Miodragom Mićom Sovtićem, kojeg retko kada imamo priliku da vidimo u javnosti, a koji je, kako pišu domaći mediji, dugogodišnji je predsednik fudbalskog kluba Dorćol. On je pre Anice imao brak iz kojge ima sina Miloša.

 

U braku sa Anicom, Miloš je dobio ćerku Minu koja se takođe bavi glumom. Ona je nedavno stala na ludi kamen i svoje roditelje učinila najsrećnijim na svetu. Anica sa suprugom živi na Dorćolu i retko kada želi da detalje iz privatnog života deli sa medijima.

– Oko sebe imam ljude koji mi daju vedrinu i optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva – rekla je glumica, koja je veoma odana porodici, jednom prilikom tokom pandemije korona virusa.
Anica je debitovala je u kratkometražnom filmu „Pera Panker“ 1985. godine. Za film „Već viđeno“ iz 1987. godine, dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli.

Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu „Balkan ekspres“. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima „Crni bombarder“, „Klopka“, „Ljubav i drugi zločini“ i „Neko me ipak čeka“. U međuvremenu aktivno je nastupala u Ateljeu 212 , Zvezdara teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i u alternativnim pozorišnim trupama.

glossy.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci