[acf field="pre_title"]

ZAUVEK ĆE OSTATI NAJBOLJI FRAJER! Dame lude za njim, a evo koje je Bajaga godište!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Momčilo Bajagić Bajaga je jugoslovenski i srpski rok muzičar.

Od ranih ’80-ih, Bajaga je vođa grupe Bajaga i instruktori, jednog od komercijalno najuspešnijih srpskih pop rok bendova svih vremena. Veći deo života je proveo živeći i radeći u Zemunu.

Osnovnu školu je završio u Zemunu, a potom i Drugu Beogradsku gimnaziju.

Muzičku karijeru je počeo sa 14 godina u bendu TNT, a karijera mu je krenula izuzetnim tokom kada se sa 18 godina kao ritam gitarista priključio bendu Riblja čorba.

Prvo je nastupao samo na nekim pesmama tokom koncerta; potom se pojavljuje kao koautor na nekim pesmama, a ubrzo i kao kompletan autor i to sa par hitova od kojih je najpoznatiji Kad hodaš. Ukupno je sa Čorbom snimio pet albuma.

Sem rada sa bendom, Bajaga je radio i muziku za film Ni na nebu, ni na zemlji (poznati hit Moji su drugovi) — odakle potiče muzika koja je objavljena na Bajaginom solo albumu, kao i za TV seriju Otvorena vrata. Ponovo snima 2003. godine muziku za film — Profesionalac, po drami Dušana Kovačevića.

Zapažen je bio nastup grupe Frka koja je za emisiju Rokenroler snimila spot za Bajaginu pesmu Pustite me druže. Pošto je u međuvremenu napisao i pesme koje nisu odgovarale senzibilitetu Riblje čorbe, rešio je da ih izda na posebnom solo albumu.

Radi snimanja novog albuma skuplja iskusne muzičare, a prijatelji ga nagovaraju da novi materijal odsvira na par koncerata.

Momčilo Bajagić Bajaga je visok 192 cm.

Rođen je 19. februar 1960. godine.

 

alo.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci