[acf field="pre_title"]

RECEPT ZA VEČNU MLADOST: Neka vaša koža bude zauvek mlada uz par trikova

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Fine linije, bore, akne na zreloj koži, staračke pege i podočnjaci neke su od najčešćih pojava koje zahtevaju poseban tretman, kad je u pitanju nega kože žena starijih od 40 godina. Kako bismo saznali koji proizvodi su najefikasniji u tretmanu ovih pojava, poslušali smo savete dermatologa.

Foto: envato

Ako na fenomen starenja gledate iz prave perspektive, ulazak u petu deceniju života može biti vrlo uzbudljiv period. Razmislite o tome: sa svim svojim iskustvom i mudrošću koje ste stekli, ulazite u novu dekadu punu raznih mogućnosti! Iako sve više žena dobro prihvata starenje, a stigma vezana za ovo doba danas je prilično, na sreću, zastarela, tu su određene nesporne fizičke promene koje se usputno dešavaju prilikom ulaska u četrdesete. Jedna od ovih promena vezana je za izgled i stanje vaše kože.

Kako starite, telo proizvodi manje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Oni se smatraju osnovom građe vezivnog tkiva kože, koje joj pruža potporu, objašnjavaju dermatolozi. Elastičnost kože se smanjuje, a obrazi, lice i vrat počinju da pokazuju znake mlitavosti. Takođe, ako ste zanemarivali korišćenje krema za sunčanje tokom života, efekti oštećenja od sunca u ovom životnom dobu postaju vidljivi, objašnjava.

preuzeto sa eklinika.telegraf.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci