Od kada je naš najbolji teniser 2011. drastično promenio režim ishrane, zbog namirnica na koje nije bio tolerantan, o njegovom jelovniku dosta se pričalo.
Budući da je uzor mnogima, Đokovićeva ishrana privlači pažnju javnosti, naročito zbog toga što se kao deo iste spominje čuveni hleb bez glutena.
Naime, poznati pekar i specijalista za bezglutenske đakonije Zoran Radlovački za Noleta i njegovu porodicu redovno sprema ukusni hleb bez glutena.
Dve ipo decenije Zoran je radio na najprestižnijim mestima, a kada je dobio poziv da kao glavni pekar radi u Noletovom restoranu ponudi nije mogao da odbije.
Jednom prilikom Radlovački je otkrio recept za hleb bez glutena, specijalitet koji i teniser hvali na sva usta.
Hleb bez glutena će sasvim sigurno i vas oduševiti, a kako se tačno priprema pogledajte u videu koji sledi.
Sastojci:
2 kašike čia-semena
4 kašike ovsenih pahuljica
100 ml vrele vode
250 g belanaca
kašičica soli
100 g mlevenog lana
za posipanje ovsene pahuljice, susam i lan
Hleb za mršavljenje se ovako priprema
Umutite belanca u čvrst šam. U činiji prelijte vodom 4 kašike ovsenih pahuljica i 2 kašike čia-semena. Kada čia-seme nabubri, dodajte sve u šam od belanaca.
gloria.rs