[acf field="pre_title"]

Glumci se opraštaju od velikana: Preminuo Ivan Bekjarev

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Glumac Ivan Bekjarev umro je večeras u Beogradu u 74.godini. Glumac se prošlog meseca zarazio koronavirusom, a pre nekoliko dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje. Od tada je boravio na Infekivnoj klinici.

Bekjarev se zarazio dok je snimao film, a kada je saznao da je bolestan prestao je da dolazi na snimanja i od tada je bio u bolnici.

Njegove kolege i prijatelji u velikom su šoku zbog odlaska velikana, a dosta njih se oprašta od njega srceparajućim porukama.

-Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kad sam te upoznao dragi profesore, 1999. na Akademiji u Petici. Onaj vrisak ti se dopao, sećam se, a trebalo je da radimo sad i predstavu, trebalo je. Mnogo sam tužan. Hvala ti za sve, profesore – napisao je glumac Saša Joksimović.

Njegov veliki prijatelj i kolega, Branislav Lečić, oglasio se za „Kurir“ i otkrio:

-Očigledno smo svedoci da glumci iz godine u godinu i to jako poznati u celom bivšem prostoru Jugoslavije odlaze, a jedan od njih je i Bekjarev. Nekad se desi da to jedno drugo preklopi što je za mene strašno, jer ih ja jako dugo znam. Sa nekima sam i igrao, a nekima sam se i divio na sceni kada sam i ja počinjao. Treba napomenuti još jednu stvar – da je Bekjarev bio i pedagog i da je predavao glumu svojevremeno dok je bio u punoj snazi. Na taj način je isto ostavio traga u svom umetničkom radu. Za glumce je uobičajeno da budu aktivni do skoro svoje smrti. U tom smislu glumci nemaju penziju, rade stalno i jedan od njih je svakako i Bekjarev. Baš mi je žao što je otišao i sa tugom primam sve to – rekao je glumac.

Ivan Bekjarev prvu ulogu odigrao je davne 1967. godine, a odglumio je preko 150 uloga u pozorištu i preko 50 na filmu. Najpoznatije serije u kojima je igrao su „Bolji život„, „Srećni ljudi„, „Otpisani„, „Gorki plodovi„.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Povezani članci

 

Najnoviji članci