[acf field="pre_title"]

Jovana Joksimović o razvojnom putu njene profesije:“ Mama je bila očajna što ne studiram kako treba!“

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Voditeljka Jovana Joksimović već dugi niz godina je na malim ekranima, a njen privatni život oduvek je intrigirao domaću javnost.

Jovanini roditelji radni vek su proveli na Mašinskom fakultetu, otac Jovan kao profesor, a majka na poziciji saradnice za naučno-istraživački rad. Pomno su pratili kako se njihova jedinica odnosi prema školi.

– Stalno su me ubeđivali da, kada učim sa drugaricama, imam manje vremena da se družim. Nego, treba da učim sama i da onda lepo odem napolje da se igram sa vršnjacima. I bili su negde u pravu. Učila sam isključivo sama, čak su bili protiv toga da uzimam časove. Nisam imala privatne nastavnike, samo sam išla na engleski i francuski. U osnovnoj sam bila „vukovac“, a u srednjoj odličan đak. Fizika mi nije išla od ruke ‒ ispričala je Jovana svojevremeno.

Kada je došlo vreme za fakultet, opredelila se za ekonomiju, a onda je shvatila da to nije za nju, pa je prestala da ide na predavanja.

‒ Mama je bila očajna što ne studiram kako treba. Kad naviknete roditelje na to da ste odličan đak, da nemaju nikakve probleme na tu temu, onda je sve drugačije. Odjednom rešim da neću da učim i da meni te studije idu na živce. Način na koji je Ekonomski fakultet funkcionisao te 2000. godine mnogo me je nervirao.

Malo je poznato da je majka Jovane Joksimović glavni „krivac“ što joj je ćerka postala televizijsko lice.

‒ Posle iscrpnih razgovora moji roditelji shvatili su da od ekonomije nema ništa. Mama mi je jasno stavila do znanja: „Slušaj, ili ćeš da studiraš ili da radiš“. Odgovorila sam okej, radiću. Jednog dana mi je rekla:

‒ Ti si na ekonomiji, a „BK“ televizija ima konkurs za nova lica i traže ljude za marketing. Ti se prijaviš, daš svoj CV, kažeš da studiraš ekonomiju. Ne kažeš neuspešno, već vrlo uspešno, i onda te oni ubace tamo u marketing.

Kada je pogledala informacije o prijavi, Jovana je shvatila da konkurs nije za marketinške stručnjake, već za nova lica. Prijavila se, a ostalo je, što bi se reklo, istorija.

Kurir.rs/Blic
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci