[acf field="pre_title"]

Karijera za ponos: Zoricu Brunclik za izuzetne zasluge odlikovao Predsednik republike

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Tokom više od pet decenija umetničkog rada Zorica Brunclik postigla je sve što se moglo postići. Postala je i ostala najtiražnija pevačica na Balkanu u svim muzičkim žanrovima, održala je rekordan broj solističkih koncerata, ostavila pesme koje su postale deo antologije srpske kulture, dobila sva esnafska, ali i priznanja koja dodeljuje publika i to po više puta.

Foto Damir Dervišagić

Kao kruna svega ovoga, istaknuta estradna umetnica dobila je ove godine najviše priznanje koje država dodeljuje, zlatnu medalju za zasluge, koju joj je na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti uručio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
– Ponosna sam i zahvalna na ovom priznanju. Zahvalna predsedniku, jer je pokazao da se umetnost ne može i ne treba deliti na visoku i popularnu, zahvalna publici što me je sve ove godine održala, i zahvalna Bogu što sam dobila tako plodonosan, uzbudljiv i srećan život- rekla je po uručenju nagrade regionalna muzička zvezda.

Zorica je nagradu dobila kao treći umetnik iz folk branše, i jedini me je to pošlo za rukom dok je još u zenitu karijere jer se pre nje ovim priznanjem pred kraj života ovenčao legendarni Predrag Živković Tozovac, dok je Šaban Šaulić nagradu dobio posthumno.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci