[acf field="pre_title"]

Nenad Jezdić: „Ja imam svoje selo i svoju šajkaču koju nosim kada obilazim voćnjak!“

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Glumac Nenad Jezdić, odigraće glavnu ulogu predstave „Knjiga o Milutinu“ u režiji Egona Savina, koja će se od 11. novembra naći na repertoaru Zvezdara teatra. Predstava o neznanom junaku veoma je važna za naš narod, jer uz to što prikazuje sve nedaće koje rat izaziva, približava nam život srpskog seljaka.

Upravo zbog toga ne postoji osoba koja bi taj lik iznela bolje od Nenada, koji se i sam osmelio da pre par godina gradsku buku zameni seoskim mirom, kada se s porodicom preselo u Zabrdicu.

Uz to što je istakao koliko mu je ova uloga dragocena, glumac je priznao da živi poput pravog seljaka, da peče rakiju s komšijama, kao i da svoje imanje obilazi sa šajkačom na glavi.

 – Kroz priču o Milutinu zapitao sam se gde su nestali svi uzori i hrabri ljudi, ova uloga mi je veoma važna pre svega zbog toga što nikada ranije nisam igrao u ovakvoj predstavi, a onda zbog privatne veze s Milutinom. Sebe nazivam seljakom, a sada tumačim lik seljaka, mislim da u tome ima neke čari. Najdragocenije mi je što je njegova priča ono što ja živim, on predstavlja sve ka čemu težim u privatnom životu – rekao je iskreno glumac, koji tvrdi da, ma koliko se ljudi masovno sele u gradove, selo nikada neće umreti.

Nenad Jezdić
Nenad Jezdić, foto: ATA images

– Danas je dobar čovek obezvređen, civilizacijska tekovina se menja, selo je drugačije od onoga na šta smo navikli, ali ono opet opstaje. U emisiji „Veselo veče“ su pevali u najavi: „Pusti, Mile, motiku, nego ajde u fabriku“, ali istina je da ne možemo mi iz sela, niti selo iz nas. Duboko sam uveren da selo ne može umreti i nestati. Ja imam svoje selo i svoju šajkaču koju nosim kada obilazim voćnjak. To mnogima može delovati kao parada, ali ja nemam problem sa tim – priznao je Nenad, i otkrio da su ga komšije uz rakiju preslišavale tekst za ovaj komad.

Nenad Jezdić
Nenad Jezdić, foto: ATA images

– Dugo se radi na ovom projektu i na priči o Milutinu. Želeo sam da se predstava izvodi na mom imanju, na letnjoj sceni koju bih nazvao „Destilerija“. Bila mi je ideja da komad o autentičnom seljaku izvedem na selu, ali zbog pandemije ti planovi su odloženi. Iskren da budem, kada sam pripremao lik, komšije su me preslišavale. Pekli smo rakiju, a ja sam im pričao o Milutinu – rekao je Jezdić.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Povezani članci

 

Najnoviji članci