[acf field="pre_title"]

SREĆAN USKRS! Lidija Vukićević otkrila kako provodi praznik:“Trudim se da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži!“

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Glumica Lidija Vukićević veoma drži do praznika i u svom domu ih proslavlja u krugu porodice. Vaskrs u domu Lidije Vukićević posebno je važan praznik, a ove godine glumica je jaja ofarbala još na Veliki četvrtak.

– Ja farbam jaja ili na veliki četvrtak ili na veliki petak. Ove godine sam to uradila na veliki četvrtak. Prvo se uvek farba čuvarkuća, prvo idu crvena jaja, to je tradicionalno i po hrišćanstvu. Tehnike ostale smo sve mi smislili. Prva i najbintija je crvena boja kao simbol Hristove krvi – rekla je pa dodala:

– Ja volim i tehniku koja je u poslednje vreme jako popularna, a to je dekupaž. Ofarbam oko 50, 60 jaja. Oduzme mi ceo dan. Tome se posvetim ceo dan, sve sama radim i ne volim da se iko meša. Ja u tome uživam.

Pripreme za Vaskrs u domu Lidije Vukićević počinju postom:

– Poštujem obavezno post, spremam posnu trpezu, ja preko cele godine jedem posno uglavnom. Jedem skoro sve posno. Masno i meso retko kad. Riba je obavezna na Veliki petak, to je sastavni deo mog jelovnika, onda pasulj i posne salate sa jabukom sa orasima i neke posne kolače – ipak, na uskršnjoj trpezi nalaze se brojne mrsne đakonije.

Lidija je takođe istakla da se u njenoj kući na Vaskrs poštuju određena pravila:

– Kroz vreme se stvari menjaju, ono što je bitno da se zadrži jeste tradicionalizam i da se ispoštuje sve u skladu s hriščanstvom. Nije dobro kad se zove muzika i sve ode u neku krajnost ja se trudim da okupim porodicu i ljude koje volim i koji su mi najbliži.

Niti slavski, niti uskršnje ne treba da se slavi tako, drugo je Nova godina, ovi praznici treba da se proslave u miru i harmoniji i u krugu porodice. Da smo zahvalni svi na zdravlju. Na Vaskrs nikad ne stavljam nož na trpezu, po hišćanstvu je to simbol uboda i zla i to se ne ne stavlja za sto za Veliki petak, a i Vaskrs – poručuje glumica.

Toxic / Espreso
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci