[acf field="pre_title"]

KO OD HOLIVUDSKIH ZVEZDA SLAVI PRAVOSLAVNI USKRS?

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Brojne planetarno poznate ličnosti najradosniji praznik Uskrs slave po Julijanskom kalendaru. Dok su neki veru preuzeli od predaka, drugi su je promenili zbog ljubavi i partnera.

Slavni glumac Kristijan Bejl je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi.

Dženifer Aniston

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, koja se proslavila u TV seriji „Prijatelji“, pravoslavlje je nasledila od oca, koji je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

Tom Henks

Slavnog oskarovca ljubav je navela da prihvati pravoslavnu veru. Rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

,,Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca“, rekao je jednom prilikom Tom Henks.

Naomi Kembl

Najpoznatiji supermodel na svetu Naomi Kembl, rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. I nju je ljubav navela da promeni veru. Dok je dugonoga lepotica bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

Blic.rs

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

Najnoviji članci