[acf field="pre_title"]

OVO SU NAJBOLJE KOMBINACIJE SKINCARE SASTOJAKA! Otkrivamo šta koristiti za glatku i sjajnu kožu lica

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

U moru proizvoda i sastojaka koji se preporučuju, vrlo lako možete da pogrešite i napravite veću štetu svojoj koži. Pročitajte koji sastojci za negu se najbolje kombinuju po mišljenju stručnjaka.

Kao što i u svakodnevnom životu jednostavno osetite trenutnu povezanost sa nekim ljudima i čini vam se da ih poznajete čitavog života, tako su i neki sastojci koji se koriste u skincare proizvodima sjajni kada se kombinuju. To je zbog toga što jedan od sastojaka može da nadomesti nedostatke onog drugog, kao što je slučaj kod vitamina C i E, ili da na primer obezbedi barijeru koži kako bi je zaštitio od iritacije koja se može javiti kao neželjeno dejstvo drugog sastojka (peptidi i retinol).

Danas ću vam navesti 4 para sastojaka koje definitivno treba koristiti jer zajedno postižu još bolje rezultate.

1. Vitamin C i SPF

Krema sa zaštitnim faktorom je nešto što bi definitivno trebalo da nanosite na svakodnevnom nivou. Ako smanjenje rizika od karcinoma kože nije dovoljan razlog za to, treba da znate da čak do 70% vidljivih znakova starenja kože nastaje kao rezultat oštećenja nastalih sunčevim zračenjem. Iako je svakodnevno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom 30 ili više odlična stvar za vašu kožu, postoji način da poboljšate taj efekat. Kombinacijom kreme sa zaštitnim faktorom i antioksidantnog seruma sa vitaminom C možete dobiti još bolje rezultate jer vas mogu zaštititi od oštećenja nastalih UV zracima i slobodnim radikalima.

2. Vitamin C i Vitamin E

Vitamin C je izuzetno efikasan sastojak, ali sa druge strane, može biti vrlo nestabilan. Verovatno ste čuli da vitamin C može da „oksidira“ ili da može dovesti do iritacije kože. To se dešava upravo zato što je vitamin C nestabilan, ali njegova stabilnost se može značajno unaprediti kombinovanjem sa vitaminom E. Upravo zbog toga se ova dva vitamina, koji su odlični antioksidansi, često koriste zajedno u skincare formulama.

4. Ceramidi i hijaluronska kiselina

Do sada ste verovatno već svi čuli za hidrirajuće sposobnosti hijaluronske kiseline. Ona se upravo zbog tih sjajnih karakteristika nalazi u velikom broju različitih seruma i hidrirajućih preparata. Pored nje, i ceramidi, koji nisu toliko poznati široj javnosti, takođe imaju sjajne sposobnosti u zaštiti kože i njenom hidriranju. Jedna od preporuka u korišćenju ovih sastojaka zajedno je da prvo nanesete proizvod sa hijaluronskom kiselinom, a zatim preko toga proizvod sa ceramidima koji će poboljšati hidrataciju i učvrstiti kožnu barijeru.

Foto:Evanto

Sada ću vam navesti nekoliko primera sjajnih proizvoda koje možete kombinovati u vašoj svakodnevnoj skincare rutini kako biste postigli još bolje rezultate:

  • CeraVe Resurfacing Retinol Serum – Retinoidi su „must have“ u ovom periodu godine, a CeraVe je rešio da nas obraduje serumom koji umanjuje fleke i preventivno deluje na nastanak bora. Uz to, pomoći će vam i da obnovite vašu kožnu barijeru.
  • The Ordinary Buffet – Kao što smo već pomenuli u tekstu, ako retinoide kombinujete sa peptidima, vaša koža će blistati, anti-aging efekat će biti još bolji, a u ovom proizvodu imate još i hijaluronsku kiselinu koja će dodatno hidrirati vašu kožu.
  • Eucerin Hyaluron Filler Vitamin C Booster – Sjajan antioksidans kao što je vitamin C definitivno nam je neophodan u ovom periodu kada će zagađenje vazduha biti sve veće. Zajedno sa vitaminom C, ovde imamo i hijaluronsku kiselinu i Likokalkon A koji u kombinaciji sjajno neutrališu slobodne radikale koji nastaju posredstvom UV zraka i uz to hidriraju vašu kožu.
  • The Body Shop Vitamin E Eye Cream – Ovu kremu sa vitaminom E možete koristiti i za celo lice, ne samo za područje oko očiju. U kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom daće odlične antioksidativne rezultate, a uz to i poboljšati hidrataciju na mestu gde budete nanosili ovu kremu.

Preuzeto sa Elle.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci