[acf field="pre_title"]

TOXIC SAVET ZA GLATKU I SVILENKASTU KOŽU: savršen piling od zelenog čaja koji se lako pravi

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Svakodnevno čišćenje lica je veoma važna rutina. Uklanjanje nečistoća i viška sebuma je proces koji našu kožu čini zdravom, a takođe priprema kožu za sledeću fazu nege. Međutim, mnogi prave određene greške kada je nega kože u pitanju.

Smatrate da su pranje, čišćenje i uklanjanje šminke ista stvar
Ovo, naravno, nije tačno. Pre svega, neophodno je dobro oprati lice, pa tek onda ga čistiti proizvodima koji su za to namenjeni. A nakon toga, nanesite toner koji zaokružuju proces čišćenja i čiste ono što je preostalo.

Zeleni čaj je pun antioksidanata i vitamina koji su potrebni vašoj koži, bori se protiv upala i smanjuje crvenila i iritacija.

Šećer je nežan piling za uklanjanje mrtvih ćelija kože.

Maslinovo ulje je puno vitamina E i antioksidanata koji su zdravi za vašu kožu, prirodni je ovlaživač.

 

Sastojci:

– 1 velika kašika zelenog čaja iz rinfuza (kupite u zdravoj hrani) – 1/2 šolje šećera – 1 kašika maslinovog ulja – 5-10 kapi eteričnog ulja (opciono)

Uputstvo:

Pomešajte šećer i listiće zelenog čaja. Dodajte ulje temeljno umešajte. Jedna kašika možda u početku nije dovoljna, pa dodajte naknadno. Samo nastavite da mešate sve dok se potpuno ne umešaju.

Čuvati u staklenoj posudi na hladnom i suvom mestu. Tako može stajati do 4 meseca.

Umesto maslinovog ulja možete koristiti i ulje avokada ili kokosovo ulje.

Ne perete ruke pre nego što dodirnete lice
Naravno, jasno je zašto je ovo problematično. Vaše ruke su najizloženije bakterijama i bacilima, a kada njima dodirnete lice sve to prenosite na njega.

FOTO ENVATO

Greške u čišćenju lica: Ne čistite lice dovoljno
Ukoliko jako reko čistite lice ili to radite površno, vrlo moguće je da ćete imati osipe, začepljene pore, obilje bakterija i višak sebuma. Naravno, ovo je i rezultat zagađenja vazduha, ali i ostataka drugih proizvoda za kožu na licu. Piling će pomoći da uklonite višak sebuma i da uklonite mrtve ćelije, ali ne treba da ga radite više od dva puta nedeljno jer u tom slučaju pravi više štete nego koristi.

Preterujete u čišćenju
Da, nije dobro ni preterivati. Agresivne komponente iz proizvoda za čišćenje mogu negativno uticati na kožu i učiniti našu kožu previše osetljivom ili upaljenom i iziritiranom. Stoga, budite umereni u čišćenju.

Koristite proizvode na bazi ulja
Ovi proizvodi su veoma efikasni, naročito ako je u pitanju otklanjanje vodootporne šminke. Ali koža velikog broja žena je osetljiva na ulja, a da nisu toga svesne. Pored toga, nezasićena ulja su manje stabilna, i mogu doprineti prevremenom starenju kože. Ukoliko, baš volite ulja, najbolje bi bilo da koristite ulja od jojobe i kokosa. A kao zamena za ulje, najbolje su micelarne vode.

Pogrešno čišćenje lica: Zanemarujete tonik
Tonik je sjajan proizvod jer on normalizuje pH ravnotežu nakon upotrebe sredstava za čišćenje sa agresivnim komponentama u sastavu.

Brišete lice peškirom
Kao što znate, na peškirima kao i na jastuku živi mnogo različitih mikroba. Naravno, nemoguće je obrisati lice čistim peškirom, a zbog toga su najbolji papirni peškiri.

Dakle, ove greške u čišćenju lica mogu da oštete vašu kožu. Veoma je važno da budete temeljni, ali da ne preterujete. Samo na taj način ćete imati zdravu i lepu kožu.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci