[acf field="pre_title"]

NE VOLITE ULJA? EVO KAKO DA IH UVRSTITE U RUTINU NEGOVANJA I ISKORISTITE BENEFITE

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Maslinovo ulje se koristi u kozmetici zbog svojih emolijentnih i hidratantnih svojstava. Ovo čudesno ulje možete se pronaći u bilo čemu – od seruma do sredstava za čišćenje lica, ali je takođe dostupno u svom čistom obliku sa dodanim humektantima da bi bilo pogodno za negu kože. Imajte na umu da maslinovo ulje može biti uništeno od preterane toplote, svetlosti ili kiseonika – najbolje je da ga čuvate na hladnom mestu i dobro zatvoreno.

Šta sve može :
Sprečava isušivanje kože: Glavna prednost maslinovog ulja je da hidrira kožu i smanjuje gubitak vode. Zato je idealno za suvu i dehidriranu kožu.

Foto : envato

Usporava starenje kože: Antioksidativna svojstva maslinovog ulja štite ćelije kože od oštećenja, te sprečavaju prerano starenje, crvenilo i iritacije. Ovo ulje bogato je vitaminima A, D, K i E, kao i skvalanom. Navedeni sastojci pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i sprečavanju bora.

Odlično skida šminku: Maslinovo ulje je odlično za razbijanje voštanih supstanci kao što su vodootporna maskara i olovka za oči. Sa dodatnim prednostima antioksidanata i hidratantnog skvalana, vlaži delikatnu kožu u predelu oko očiju, plus hrani trepavice na isti način na koji balzam deluje na kosu.

Ubrzava regeneraciju kože: Antiinflamatorni sastojci koji se nalaze u maslinovom ulju mogu pomoći u zarastanju rana. Triterpeni, koji su prisutni u mnogim biljnim uljima, a posebno u maslinovom, ubrzavaju regeneraciju kože.

Maslinovo ulje za zdravu kožu: Ali ipak nije za svakoga :
Iako bilo koji tip kože može imati koristi od maslinovog ulja, ne treba da ga koriste osobe koje imaju zapušene pore i akne. Masne kiseline koje preovlađuju u maslinovom ulju — i u svim biljnim uljima i puterima uopšte — su izvor hrane za rast bakterija i gljivica koji izazivaju akne. Dakle, maslinovo ulje nije idealno za kožu sklonu aknama. Osim toga, oleinske kiseline u maslinovom ulju mogu pogoršati dermatitis.

 

lepotaizdravlje.rs




Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci