[acf field="pre_title"]

U SUSRET

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Serumi bi trebalo u našoj svakodnevnoj nezi kože bilo je u pitanju jesen, zima ili rano proleće. Međutim, u čemu je tajna seruma? Prvenstveno oni sadrže veći stepen koncentracije biološki aktivnih komponenti. Sasvim je prirodno da, zahvaljujući većem postotku ovih supstanci, serumi imaju mnogo bržu efikasnost. Pored toga, kada su serumi u pitanju, brzina i dubina prodiranja ovih komponenti je neuporedivo veća u odnosu na ostale proizvode. Aktivne supstance seruma prolaze kroz gornje slojeve epidermisa vrlo brzo. Na taj način zadržavaju sve korisne sastojke.

Za šta su dobri serumi za kožu?
Pravac delovanja seruma je uvek jasno definisan. Postoje serumi za uklanjanje bora, poboljšanje tena, za dubinsko vlaženje, izbeljivanje… Ipak, ovi proizvodi su se jako dobro pokazali u borbi protiv mimičnih i starosnih bora. Zahvaljujući koktelu retinola, peptida i antioksidanata i sadejstvu sa drugim proizvodima, serumi zaista imaju veliku efikasnost. Na primer, ekstarkti kamilice, sladića ili nevena odmah utiču na problematično područje što znači da simptomi iritacije i simptoma nestaju mnogo brže.

Foto : Envato

Kako da pravilno koristite serume?
Serumi dolaze u raznim pakovanjima: bočice sa dozatorom, kapsule, ampule… I sam njihov izgled sugeriše da ih treba koristiti u strogo određenoj količini. Ukoliko ne pratite uputstva koja dolaze sa serumom, možete povećanom koncentracijom aktivnih supstanci izazvati alergije i iritacije. Upravo zbog toga je za svakodnevnu negu potrebno tek nekoliko kapi koji se laganim pokretima ili blagim tapkanjem ravnomerno raspoređuju po koži. Tokom hladnog perioda serumi se obično nanose ispod krema, dok je tokom toplijeg godišnjih doba koriste samostalno. Evo uputstvo za korišćenje seruma:

On se nanosi na čistu i suvu kožu
Ne zahteva pojačano treljanje, potrebna je nežna raspodela
Ako koriste kombinaciju seruma, nikada ih nemojte nanositi jedan za drugim. Na primer hidratantne serume koristite ujutro, a serume protiv starenja uveče.
Pošto se proizvod apsorbuje odmah, odmah možete naneti i kremu ili dekorativnu kozmetiku. Serumi se mogu koristiti i kao preventivna mera.

Foto : envato

Kada možete da vidite rezultate?
Poboljšanje ćete videti kada koža, nakon što dobije dovoljnu količinu potrebnih supstanci, počne da koristi svoje unutrašnje resurse. To se obično dešava 2-4 nedelje nakon početka tretmana što naravno zavisi od problema, starosti i proizvoda koje upotrebljave sa njim.

Nakon poboljšanja potrebno je da napravite pauzu od 1-2 meseca, azatim možete ponoviti terapiju ako je neophodno. Međutim, serumi nisu preporučljivi za mlađe od 20 godina, dok serume koji su namenjeni borbi protiv starenja možete koristiti tek nakon 30. godine.

Dakle, odgovor kako da pravilno koristite serume ćete prvenstveno naći na uputstvu koje dobijete uz njega i obavezno je da pratite preporučene doze. U suprotnom biste mogli da napravite više štete nego koristi. Ali, ukoliko ih koristite kako treba, vrlo brzo ćete videti zadovoljavajuće rezultate.

 

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

Najnoviji članci