[acf field="pre_title"]
GEJMING SPOTOVI

Deset najboljih spotova inspirisanih video igrama

Uticaj gejming kulture na muzički svet
[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Gejming kultura je veoma uticala na muzički svet, od partnerstva sa umetnicima (revolucionalrno udruženje Travis Skota i Fortnajta) do vizuelne estetike. Igrice su promenile pogled na muzičke spotove, uključujući i nedavne klipove, od umetnika poput Hjui Luisa i Njuza do Palome Mami, ali stvarnost je da umetnici crtaju univerzum video igara kao inspraciju decenijama- pre početka veka, još kad niko nije znao šta je „IKSBOX“.

Pogledajte 10 fenomenalnih muzičkih spotova inspirisanih video igrama među kojima su žanrovi od novog indi-panka do hip hopa i svega između toga:

Red Hot Čili Pepers, „Californication“(2000)

Ako spojite „1080 Snowboarding“ i „Grand Theft Auto“, sve to smestite u Kaliforniju, dobićete muzički spot za pesmu „Californication“, koja je nominova na MTV izboru za video godine. Dok članovi benda sviraju, tokom pesme njihovi avatari prolaze kroz različite vratolomije koje prikazuju modifikaciju Holivuda, umetnosti pa čak i samog života.

Misi Eliot i Da Bret, „Sock it To Me“(1997)

Ovo izdanje Misijevog albuma „Super Dupa Fly“ dobilo je potpun tretman režisera Hajp Vilijamsa krajem 90-tih, jer se Misi jos jednom zavukla u svoje najhrabrije vizuelne ideje, ovaj put inspirisane voljenom igricom „Mega Man“.

Džunior Senior, „Move Your Feet“(2002)

Neodoljiv hit danskog pop dua Džunior Senior dobio je video koji služi kao živopisna, draga počast sumnjivim danima igranja. N-n-n-n, nemojte zaustaviti ritam ako se sećate đuskanja uz igru „Dance Dance Revolution“.

Paloma Mami, „Goteo“(2020)

Rastuća čileansko-američka regeton zvezda Paloma Mami pretvorila se u uličnog borca i u bukvalnom smislu postala deo igre „Street Fighter“ u kojoj na kraju, zasluženo pobeđuje  svoje hejtere, sa lakoćom.

Travis Skot i Kid Kudi, “ The Scotts“(2020)

Travis Skot je ranije ove godine stvorio istoriju, kada je ostvario partnerstvo sa mega popularnom igrom „Fortnite“ koja je zaludela ceo svet. Prema Epiku, 12,3 miliona gejmera je virtuelno prisustvovalo koncertu 23. aprila, a kroz 5 događaja ukupan broj igrača bio je neverovatnih 43,5 miliona.

Pap, „DVP“(2016)

Da li možete da uočite nekog od vaših omiljenih junaka iz ovog maštovitog klipa od kanadskih indi rokera PAP, u kojem se svaka račenica pojavljuje kao tekst igre. Da li ste ikada mogli da zamislite takav pankerski intezitet u Pokemon bici?

Glas Enimals i Denzel Kari, „Tokyo Drifting“(2019)

Borba lice u lice sa gejmerskim zapletom: ovaj snimak za saradnju Glas Enimalsa i Denzela Karija počinje odabirom karaktera, a zatim omogućava da umetnički tim preraste u borbu za prevlast.

Kelela, „Frontline“(2018)

Velika većina Kalelinih R&B stilova prenosi duboku ličnu, ljudsku intimu pa činjenica da ovaj spot, inspirisan igrom Sims, povlači takav koncept zadržavajući nepomični bit pesme, te daje još bolji utisak.

Sider, „Careless Whisper“(2007)

Već je pokazao dovoljno smelosti time što je otpevao Džordž Majklov klasik kao da je himna metal muzike, ali Sider za spot za pesmu „Careless Whisper“ smišlja ludu gejming  priču u kojoj je cilj uhvatiti devojčicu koja se pretvara u zastrašujućeg robota.

Hjui Luis i Njuz, „While We’re Young“(2020)

Pustite Hjui Luisa da pronađe način kojim će predstaviti svoju životnu priču u neočekivanom stilu, ali prihvaćenom od strane publike. U njegovom novom spotu inspirasnom franšizom „SEGA“, legenda pop-a nastavlja da se leveluje dok pamti ključna dostignuća i potvrđuje da njegova igra i dalje traje.

 
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci