Svi koji poznaju Vesnu Dedić bez mnogo razmišljanja će vam reći da je domaćica kakva se samo poželeti može, a nedna od najpoznatijih voditeljki savršeno se snalazi i u kuhinji.
Čuvenu salatu i sorbe od grožđa rado priprema, a recept Vesne Dedić koji je prilikom gostovanja u emisiji „Praktična žena” podelila sa gledaocima vam prenosimo u celosti.
500 g belog grožđa
230-250 g krem sira
1 šolja kisele pavlake ili grčkog jogurta
1/3 šolje prah šećera
2 kašike ekstrakta vanile
1-2 kašike smeđeg šećera
1/4 šolje pekan oraha
Priprema
U velikoj činiji umutiti omekšali krem sir, pavlaku, prah šećer i ekstrakt vanile dok se sve ne sjedini. Grožđe umešati u dresing, smeđi šećer i tostirane pekan orahe posuti po vrhu salate.
Kuvati grožđe 20-ak minuta. Kada je skuvano procediti i izblendati, a zatim procediti sok. Grožđe sipati u šerpu, dodati šećer i mahunu vanile, pa kuvati dok se šećer ne otopi. Umešati liker i gustu slatku pavlaku.