[acf field="pre_title"]

Predstava „Zelena čoja Montenegra“ premijerno izvedena u BDP-u!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Dugo očekivana premijera predstave „Zelena čoja Montenegra“, nastala po motivima istoimenog romana Moma Kapora, u režiji Nikite Milivojevića, konačno je odigrana i pred beogradskom publikom u Beogradskom dramskom pozorištu.

U predstavi se prepliće priča o uprkos politički različitim stranama, snažnom prijateljstvu između crnogorskog vladara knjaza Nikole I Petrovića i Osman-paše Sarhoša, zarobljenog u sukobu na Vučjem dolu 1876. godine gde je komandovao turskom vojskom, i sa druge strane o prijateljstvu dvojice pisaca, stvaralaca.

Predstava "Zelena čoja Montenegra"
Predstava „Zelena čoja Montenegra“, foto: ATA images

Budući da je rađena u koprodukciji sa Budva grad teatrom, predstava je premijerno letos odigrana u Budvi, odnosno u porti manastira Starevići, što joj je dalo specifičnu dimenziju, a ulogu Osman-paše, kako je ocenjeno, izuzetno je odigrao jedan od vodećih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović
Andrija Kuzmanović, foto: ATA images

Gala premijera okupila je veliki broj kolega umetnika i druge ličnosti javnog kulturnog života Beograda, a sam projekat je rezultat koprodukcije BDP-a, festivala Grad teatar Budva i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Milutin Mima Karadžić
Milutin Mima Karadžić, foto: ATA images
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Toxic TV
Toxic TVhttps://toxictv.rs/
Toxic TV uredništvo

Povezani članci

 

Najnoviji članci