[acf field="pre_title"]

SARAĐIVALA JE NAJPOZNATIJIM DOMAĆIM IZVOĐAČIMA! Otkrivamo sve što niste znali o Zejni Murkić

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Zejni Murkić u poslednje vreme popularnost rapidno raste, a kako i ne bi kada je njen talenat oduševio gotovo celu naciju.

Naime, pevačica romskog porekla muzikom i plesom se bavi od ranog detinjstva. Sa 16 godina počela je da nastupa širom zemlje i u inostranstvu.

Takmičila se u „Operaciji trijumf“ gde je ispala na samom početku, međutim otvaraju joj se nova vrata i ubrzo, na poziv Čede Čvorka, u periodu od 2009. do 2010., postaje članica grupe „Luna“ gde je snimila dva albuma „Da san ne prestane“ i „Sex on the beach“. Najveći hitovi koji su se tada izdvojili a koje je upravo ona otpevala bili su „Panika“ i „Alo, alo“.

Nakon napuštanja pomenute grupe, započinje solo karijeru. Prvi singl izdala je na engleskom jeziku.

Sarađivala je sa domaćim izvođačima poput Slađe Delibašić i reperom Nenadom Aleksićem Ša, takođe je uporedo pisala pesme za druge kolege, pevala prateće vokale i nastupala po festivalima.

2022. godine učestvuje na Pesmi za Evroviziju sa numerom „Nema te“ gde se plasira kao 14. finalistkinja.

2023. godine osvaja 7. mesto u finalu istog takmičenja sa pesmom „Rumba“ koja je postala veliki hit na našim prostorima i zahvaljujući kojem Zejna stiče zasluženu popularnost od strane publike.

Zejna, Pesma za Evroviziju
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Inače, pevačica je rođena 28. decembra 1986. godine u Loznici gde je i odrasla. Sa bivšim partnerom, sa kojim nije ostala u dobrim odnosima, ima ćerku Kjaru.

Kurir.rs / Espreso
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci