[acf field="pre_title"]

SLOBODAN TRKULJA IZAZVAO KOLEGE ROKVIĆA I SVILARA NA SVIRANJE PO „SVETLOSNIM GAZILICAMA“!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

“Kineski festival svetla” već uveliko traje i uveseljava brojne posetioce svih generacija. Jedna od naposećenijih svetlosnih instalacija koja je privukla najviše pažnje je muzičko-svetlosna interaktivna gazilica koju posetioci mogu da aktiviraju plešući po njima u Galeriji, u Belgrade Waterfront-u kod ulaza 5. Osnivač i inicijator ovog festivala, umetnik Slobodan Trkulja, kome nije strano sviranje na raznim instrumentima, prvi se oprobao u ovom muzičkom zadatku i ujedno izazvao svoje kolege Nikolu Rokvića i Dušana Svilara koji su rado prihvatili izazov.

foto: promo

Slobodan Trulja je započeo ovu zanimljivu igru na društvenim mrežama tako što je svirao svoju pesmu “Crne oči”, koristeći se ovom svetlosno-muzičkom atrakcijom, a pored svojih kolega, pozvao je i sve posetioce da im se pridruže, odsviraju nešto koracima na gazilicama, podele na storiju svoj snimak i nominuju nekog od svojih prijatelja da uradi isto. Najavio je da najkreativnije očekuju nagrade, te pozvao da prate izazov na zvaničnoj Instagram stranici Kineskog festivala svetla ( kineski_festival_svetla).

foto: promo

Video: https://www.instagram.com/tv/CZyv6d4jy3d/?utm_medium=copy_link

“Kineski festival svetla”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Grada Beograda, trajaće do 13. februara i predstaviti posetiocima svih generacija čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom se zvanično proslavlja kineska Nova godina kod nas!

foto: promo

„I ove godine imamo priliku da uz fantastične svetlosne instalacije uživamo u svetlosti i radosti kineske Nove godine u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprinesemo još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi. Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači ova šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. ’Kineski festival svetla‘ će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla“, poručuje umetnik Slobodan Trkulja.

foto: promo

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Sičuana. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će biti zanimljiv svim generacijama.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci