[acf field="pre_title"]

SPECIJALNA ISHRANA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA! FUDBALER ZBOG OVIH NAMIRNICA IZGLEDA OVAKO U PETOJ DECENIJI!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Zlatan Ibrahimović, švedski napadač, spada u grupu najspremnijih fudbalera današnjice, iako je zakoračio u petu deceniju života.

Da i pored brojnih povreda, uspeva da se vrati u formu i u 41. godini, dobrim delom mu pomaže specifična ishrana. Priča o ishrani se ponovo pokrenula nakon što su se u javnosti pojavile fotografije Ibrahimovića sa plaže, na kojima se vidi da je Šveđanin u izuzetnoj formi.

Režim ishrane, Ibrahimović ne menja godinama, uz stroga pravila šta nikako ne unosi u organizam.

Iako bi neko pomislio najpre na meso, Ibrahimović se ne odriče ove namirnice, pre svega konzumira pileće belo meso, a povremeno mu se u jelovniku nađe i sušena govedina. Tu su i voće i povrće, dok i pored činjenice da se u Italiji jedu najbolje pice i paste, testeninu jede samo u specijalnim prilikama.

Rigorozna pravila, Ibrahimović krši samo van sezone, tokom leta, kada se hrani nešto „opušutenije“, što je svojevrsna nagrada, a zanimljivo je i da ukoliko njegova ekipa pobedi, on sebi dozvoli jedan obrok koji iskače iz šablona.

Međutim, i u takvim situacijama vodi se računa o količini i samim namirnicama.

Naravno, ne preteruje sa ugljenim hidratima jer voli da se njegova težina kreće između 92 i 94 kilograma. Poštuje savete italijanskih nutricionista koje su mu predložili za vreme igranja u Juventusu, a to je osam badema dnevno – bogati su magnezijem i zdravim mastima, piše „Daily Mail“. Šveđanin je u prošlosti imao problema s ljudima koji su se bavili ishranom u klubovima za koje je igrao pa je tako po pisanju evropskih medija izbila svađa između njega i kuvara u Parizu.

Navodno je Zlatan ‘divljao’ zbog manjka svežeg voća i povrća u trening centru na šta mu je kuvar odgovorio da to ne mogu priuštiti zbog ograničenog budžeta za ishranu u klubu?! Ibru navodno nije zadovoljio taj izgovor pa je poslao kuvara da ode do lokalne prodavnice u nabavku.

„Izgleda da svaki Šveđanin meri svaki gram. Perfekcionista“, pisla je i italijanska Gazeta, i dodala da je Ibrahimović bio veoma nezadovoljan za vreme boravka u PSŽ-u jer na klupskom meniju nema voća i povrća, što se promenilo nakon njegovog zahteva.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci