[acf field="pre_title"]

10 najlepših jela sa bundevom: Jesen na trpezi!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Ovaj recept donosi savršenu ravnotežu između slatkoće bundeve i bogatog okusa oraha,obogaćen medom i začinima. Priprema ovog ukusnog jela će vas povesti na putovanje kroz mirise i arome jeseni, čineći svaki zalogaj pravim užitkom. Uživajte u ovom jesenjem delikatesu koji će zagrijati vaše srce i stomak, a istovremeno osvojiti svojom jednostavnošću i sofisticiranim ukusom.

 

Envato

Sastojci:

1 manja bundeva (oko 1,5 kg)
3 kašike meda
1/2 šolje sitno seckanih oraha
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
2 čena belog luka (sitno seckana)
1 kašika sveže naseckanog ruzmarina
1 kašika iseckanog svežeg timijana
1/2 limuna (sok i narendana korica)
Uputstvo:

Zagrijte rernu na 200°C.
Operite bundevu, oljuštite je, odstranite semenke i isecite je na tanke kolutove.
U velikoj činiji, pomešajte med, maslinovo ulje, beli luk, ruzmarin, timijan, sok i koru limuna. Dodajte so i biber po ukusu.
Dodajte bundevu u smesu od meda i dobro je promešajte kako bi se svaki komad bundeve obložio ovom ukusnom smesom.
Prenesite bundevu u pleh prekriven papirom za pečenje.
Pospite kolutove bundeve seckanim orasima.

Envato

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok bundeva ne postane mekana i blago zapečena.
Poslužite pečenu bundevu kao prilog uz omiljeni jesenji obrok i uživajte u ovom ukusnom, aromatičnom jelu.
Prijatno!

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

Najnoviji članci