[acf field="pre_title"]

Vera Matović o putu ka uspehu i karijeri dugoj pola veka: “Nikada nisam otkazala koncert, išla sam na nastupe sa bebama, pevala sam po 11 sati!”

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Od devojčice koja je sa bratom harmonikašem načinila prve muzičke korake, ohrabrena rečima podrške nastavnice muzičkog, do čuvene pevačice narodne muzike, vlasnice brojnih hitova i milionskih tiraža, čiji sjaj ne bledi, put nije bilo lak. Vera Matović je i sama to istakla, iskreno ispričavši Tijani Randjelović u emisiji “Tranquilo” mnoge detalje iz života i karijere duge impresivnih pedeset godina.

Vera je otkrila da joj je posao doneo ljubav – supruga Racu sa kojim je u skladnom braku dugi niz godina a koji je, inače i tvorac nekih od njenih najvećih hitova. Kako sama ističe, kada sve sabere i oduzme, ipak je više vremena provela sa publikom nego sa porodicom.

Vera Matović o putu ka uspehu i karijeri dugoj pola veka: “Nikada nisam otkazala koncert, išla sam na nastupe sa bebama, pevala sam po 11 sati!”
Emisija “Tranquilo” Vera Matović, foto: Toxic

Nisi mogao da postaneš i budeš ono što jesi, a da ne budeš sa publikom, jer da sam sedela kod kuće, ne bih imala sve oko sebe… Tolike festivale, toliko publike… Ja sam morala na uštrb porodice da činim sve to, ali život me je terao, i moj narod. Nikada nisam otkazala koncert, pevala sam i sa bebama. Ćerku nisam nosila sa sobom jer mi je sve to bilo blizu Čačka, ali sam dolazila sa nastupa na podoj. Sa sinom sam išla po Nemačkoj, Holandiji… Reći će neko: Što je halapljiva bila? Ali ne, ja sam to radila jer me je tražio narod! – otvoreno je ispričala pevačica a potom se osvrnula na jednu nimalo naivnu situaciju: – Velika turneja je bila najavljena, Kanada i Amerika, a ja se toliko razbolim da nisam mogla da progovorim i odem kod lekara a on meni kaže ovako: Vera, ako budete pevalo, možda nikada zapevati nećete. Upozorio me je da mogu ostati bez glasa ali ga nisam poslušala, već smo suprug i ja otišli. Pevala sam kao da šapućem, publika je bila u šoku a onda sam im ispričala istinu, i oni su mi dali podršku i ohrabrili me rečima: Neka si ti nama došla, ne moraš ni da pevaš! – ispričala je Vera koja može ući i u Ginisovu knjigu rekorda, jer se dešavalo da peva i 11 sati bez prestanka, a da, kako kaže, ni ne oseti, kako bi opravdala poverenje domaćina koji su se vodili time da “Samo Vera Matović može da napravi posao.”

Još iskrenih priča o Verinom putu, ali i odlične muzike uživo u njenoj interpretaciji, pogledajte i večeras, u repriznom terminu emisije “Tranquilo” od 19 časova, na kanalu Toxic Folk. Veri se pridružio i njen miljenik i prijatelj – reper Juice, a atmosferu su podigli na najviši nivo. S toga, ne propustite!
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci