Salata od kinoe, avokada i crvene paprike:
Sastojci:
- 1 šolja kuvane kinoe
- 1 avokado, iseckan na kockice
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice
- 1/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg soka od limuna
- so i biber po ukusu
Uputstva:
- Skuvajte kinou prema uputstvima na pakovanju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- U posudu dodajte ohlađenu kinou, avokado i crvenu papriku.
- Dodajte iseckani peršun, maslinovo ulje, sveži sok od limuna, so i biber po ukusu. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
- Poslužite odmah ili stavite u frižider do posluživanja.
Ova salata je bogata vlaknima i proteinima, a takođe sadrži i zdrave masti iz avokada. Nadamo se da će vam se svideti!